Skip to the content

Rookmelders

Wat is een rookmelder?
Een rookmelder, soms ook brandmelder genoemd, is een detector die alarm slaat op het moment dat er rookdeeltjes gesignaleerd worden die kunnen wijzen op een beginnende brand. Een rookmelder kan functioneren als een zelfstandig apparaat, maar tegenwoordig zijn meer en meer rookmelders aangesloten op een brandmeldinstallatie.

​Rookmelders zijn onmisbaar
Rookmelders helpen u vroegtijdig een beginnende brand te herkennen, zodat u direct actie kunt ondernemen.
​Royal Safety heeft een groot assortiment en dus voor iedere situatie de juiste melder.

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als u slaapt, ruikt u niets. U wordt dus niet wakker van de rooklucht. En doordat de rook veel giftige gassen bevat, raakt u al snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten! Rookmelders zijn dus echt van levensbelang.

Soorten rookmelders

​Royal Safety heeft een ruim assortiment. 
​De diverse soorten die wij verkopen:

 • Optische rookmelders
  Dit is een type rookmelder waarin zich een fotodiode en een lichtbron bevinden. Wanneer er rook voorbij trekt, wordt het licht verstoord en dat wordt waargenomen door de detector. Een opvallend verminderde lichthoeveelheid is voor de detector het teken om alarm te slaan. .
 • Rookmelders 3 & 9 volt
  Heeft u geen stroom ter beschikking op uw locatie, maar wilt u wel een rookmelder aansluiten? Dan kunt u kiezen voor een rookmelder die draait op drie of negen volt. Deze rookmelders zijn geschikt om op de meest afgelegen plaatsen van uw huis of kantoor te plaatsen omdat ze niet aangesloten hoeven te zijn op het lichtnet.
 • Rookmelders 230 volt
  Rookmelders in deze categorie maken gebruik van het lichtnet zodat ze altijd op een stroomnetwerk aangesloten zijn. Mocht het stroomnetwerk uitgeschakeld zijn dan bevind zich in de rookmelder een batterij die zichzelf inschakelt. Dit type rookmelder is tegenwoordig standaard ingebouwd in opgeleverde nieuwbouwwoningen.
 • Rookmelders NEN 2555
  Rookmeldersbinnen NEN 2555 dienen gebruik te maken van een optisch meetprincipe, aan de hand waarvan de melder de rookontwikkeling vast kan stellen. Daarnaast dienen de rookmelders te zijn aangesloten op het lichtnet, zodat het risico op een lege batterij aanzienlijk kleiner is dan bij de rookmelders op batterijen. Lees hier meer over rookmelders binnen NEN 2555
 • Koppelbare melders
 • Hittemelders of thermische melders
  In deze productgroep onderscheiden we thermo-maximaalmelders en thermo-differentiaalmelders. Een thermische maximaalmelder geeft een alarm als de omgevingstemperatuur boven een vooraf ingestelde temperatuur komt. Deze indicatietemperatuur ligt normaliter rond de 60 graden Celsius, omdat die temperatuur onder normale omstandigheden bijna nooit gehaald wordt.

Thermo-differentiaalmelders registreren naast de stijging van de temperatuur ook de snelheid waarmee temperatuur stijgt. Dit wordt elektronisch gemeten en als de temperatuur sneller stijgt dan geprogrammeerd is, slaat de melder alarm.

 • Combi melders
  Een combinatiemelder is niets meer en niets minder dan een combinatie van de hierboven beschreven typen rookmelders. Een combinatiemelder kan worden samengesteld om de reactiesnelheid te verhogen of het aantal valse alarmen te verminderen.

Plaatst u meerdere melders? Gebruik dan het liefst melders die u met elkaar kunt verbinden. Gaat er één melder af, dan gaan de andere ook.

​Wilt u melders zonder aansluiting op netstroom? Kies dan voor melders met een lithium batterij met een gegarandeerde levensduur van 10 jaar.

Voordelen rookmelders kopen bij Royal Safety

​Royal Safety verkoopt alleen de beste rookmelders omdat wij veiligheid en kwaliteit het belangrijkste vinden. ​Royal Safety verzorgt ook de montage van rookmelders bij u op locatie.
​Voor meer informatie of vrijblijvend advies kunt u ook telefonisch of per E-mail contact met ons opnemen.

TIP: Test uw rookmelder regelmatig!

Rookmelders gaan bij normaal gebruik en onderhoud zo’n tien jaar mee. Test regelmatig of de melder nog werkt. Op iedere melder zit hiervoor een testknop.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in