Skip to the content

Nooduitgang verlichting

Tijdens een brand in een groot gebouw kunnen veel gevaarlijke situaties ontstaan. Deze situaties hebben niet alleen te maken met de brand, zij hebben ook te maken met de rookontwikkeling. Desoriëntatie kan zorgen voor veel paniek bij de aanwezigen, die zich ervan bewust zijn dat zij zichzelf in veiligheid moeten brengen. Om dit te kunnen doen, moeten zij echter wel de uitgang kunnen vinden en dat is lastig tijdens paniek en duisternis.

Wat veel mensen vergeten, is dat de stroom al snel uitvalt wanneer er een brand ontstaat. Kortsluiting en oververhitting zorgen voor directe stroomstoring en dan is het plotseling volledig donker. De nooduitgang verlichting redt in zulke situaties mensenlevens.

Noodverlichting, een redder in nood

Tijdens stroomuitval bij een brand, wordt de nooduitgang verlichting ineens bijzonder zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat alle aanwezigen direct de uitgang kunnen vinden en zich kunnen oriënteren. Dit verhoogt de kans op het redden van levens aanzienlijk. Niet alleen omdat de mensen de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang kunnen vinden, maar vooral omdat zij geen reden meer hebben om in paniek te raken. Dit zorgt ervoor dat deze mensen ook andere aanwezigen kunnen evacueren.

Dit betekent echter wel dat de nooduitgang verlichting aan de eisen moet voldoen. De verlichting moet fel genoeg zijn en op de juiste plaatsen hangen zodat mensen niet gedesoriënteerd raken door de bordjes. Daarnaast moeten de symbolen herkenbaar zijn en moet het systeem autonoom werken. Dit betekent dat de nooduitgang verlichting niet afhankelijk mag zijn van netspanning, omdat deze tijdens branden het eerst uit zal vallen. Daarom worden er accu's gebruikt in de armaturen.

Nooduitgang verlichting aanleggen en onderhouden

In nieuwe gebouwen kan het een flinke klus zijn om noodverlichting aan te leggen. Deze moet minstens te vinden zijn op de volgende plaatsen:

  • Alle uitgangsdeuren
  • Alle trappen in het gebouw waarbij de eerste trede verlicht moet zijn
  • Elke verandering van niveau
  • Elke richtingsverandering van de te volgen vluchtroute
  • Alle kruisingen
  • Alle punten waar brandblusvoorzieningen aanwezig zijn

Op het moment dat er één bordje of lamp mist, ontstaat er een situatie waarbij mensenlevens verloren kunnen worden. Daarom is het belangrijk om dit door de professionals te laten doen. Royal Safety kan u helpen bij het installeren van de nooduitgang verlichting en de noodverlichting in uw gebouwen. Wij kunnen alle onderdelen leveren en zijn op de hoogte van de richtlijnen en eisen die gesteld worden, zodat u aan alle voorschriften voldoet. Royal Safety kan het u overigens nog makkelijker maken.

Wettelijk bent u verplicht om de nooduitgang verlichting tijdig te controleren en te onderhouden. Deze werkzaamheden nemen wij u graag uit handen. Onze jarenlange ervaring en expertise stelt ons in staat om de gebouwen zo veilig mogelijk te maken op het moment dat er een brand is. Daarnaast kunnen we u informeren over brandpreventie en voorzien van de middelen om ervoor te zorgen dat een brand niet direct een enorme verwoestende factor zal zijn binnen uw eigen bedrijf of pand. Neemt u vooral vandaag nog contact met ons op!

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in