Skip to the content

Noodverlichtingarmatuur

Binnen de brandveiligheid in gebouwen speelt de noodverlichting een belangrijke rol. De noodverlichtingsarmaturen spelen op hun beurt weer een grote rol binnen de noodverlichting zelf. De noodverlichting kan namelijk niet branden zonder armatuur en ook voor de armaturen zijn belangrijke regels opgesteld. Dat is niet meer dan logisch, de armatuur bepaalt hoe het licht schijnt en mag natuurlijk zelf niet te warm worden. In het geval van decentrale noodverlichting moet de noodverlichtingsarmatuur ook nog eens een eigen voedingsbron hebben. Wanneer er kortsluiting ontstaat tijdens een brand, zal de stroom in een gebouw uitvallen. Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk dat de noodverlichtingsarmatuur zelf spanning naar de lamp kan brengen zodat de aanwezigen de uitgangen kunnen vinden.

Eisen, controle en inspectie

De noodverlichting speelt een grote rol tijdens branden en stroomuitval. Zonder overdrijven kan er gezegd worden dat de noodverlichting het verschil is tussen leven en dood. Dat weet de wetgever ook en daarom zijn er veel regels opgesteld waar de noodverlichting aan moet voldoen. Dit geldt niet alleen voor de lampen, het geldt voor de complete constructie die noodverlichtingsarmatuur genoemd wordt. Het installeren van de armaturen zelf is uiteraard niet genoeg. Na het installeren van de noodverlichting moet de werking getest worden. Daar komt nog eens bij dat het volledige systeem periodiek onderhouden, gecontroleerd en geïnspecteerd moet worden. Dit heeft allemaal te maken met de veiligheid van de mensen in het pand. Daarom is het goed om te onthouden dat u geen noodverlichtingsarmatuur plaatst omdat u dit wettelijk verplicht bent; u plaatst een noodverlichtingsarmatuur om mensenlevens te redden.

Daarom is het verstandig om goed rekening te houden met de situatie die ontstaat. Wilt u weten hoe het in een bepaalde situatie zou kunnen zijn? Bedenk u dan eens dat alle verlichting wegvalt en dat de ruimtes voor de bovenste helft gevuld raken met rook, terwijl u overal mensen hoort gillen en het alarm af hoort gaan. Kunt u dan volledig rekenen op de noodverlichtingsarmaturen die opgehangen zijn in het gebouw, zodat de vluchtrouteverlichting en anti-paniekverlichting genoeg zicht geeft om uzelf in veiligheid te brengen?

Onderhoud en inspectie van de noodverlichtingsarmatuur kunt u het beste overlaten aan een specialist. Deze kan direct metingen verrichten om te zien of alles naar behoren is, en kan de meetresultaten makkelijker aflezen zodat direct duidelijk is wat er moet gebeuren. Niet alleen is de inspectie zo een stuk grondiger, de expert heeft ook het gereedschap en de kennis om het veel sneller te doen, zodat alle mensen in uw bedrijf binnen de kortste keren weer verder kunnen met hun werkzaamheden.

Daarom kiest u voor Royal Safety

Royal Safety is uw servicepartner wanneer het aankomt op de veiligheid binnen uw bedrijf en wanneer het allemaal niet alleen volgens de wet moet, maar wanneer het ook naar uw wensen moet zijn. Uiteraard zijn er vast gestelde regels waar wij ons alle aan moeten houden. Wij geven advies, leveren en installeren en indien gewenst zullen wij ook de controles, inspecties en het onderhoud aan de apparatuur verrichten zodat u nergens naar om hoeft te kijken, omdat u weet dat u in goede handen bent bij Royal Safety.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in