Skip to the content

Vluchtwegverlichting

In gebouwen waar veel mensen aanwezig zijn, is het risico op brand groter dan in gebouwen waar minder aanwezig zijn. In de gebouwen waar veel mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn, is de kans op paniek en desoriëntatie tijdens een brand ook nog eens veel groter. Op het moment dat paniek en desoriëntatie het winnen van rationeel verstand, vallen er doden tijdens een brand. Mensen die over elkaar vallen en die de uitgang niet kunnen vinden, zijn mensen die vaak niet op tijd geëvacueerd kunnen worden. Dit kan voorkomen worden door goede vluchtwegverlichting.

Hoe helpt vluchtwegverlichting tegen paniek en desoriëntatie?

U weet zelf de weg in uw gebouw het beste. U bent bekend met de indeling van de ruimtes en de aanwezigheid van uitgangen. Op het moment dat de rookmelders beginnen te loeien en het alarm gaat om iedereen te laten weten dat er geëvacueerd moet worden, slaat vaak de paniek toe. Op dat moment mag u er gerust op rekenen dat u niet langer weet waar de dichtstbijzijnde uitgang is. Wanneer u in deze situatie al vergeet waar u heen moet, hoe kunnen de overige aanwezigen in het gebouw de uitgang dan nog vinden?

Dat kan door de vluchtwegverlichting. Het aanbrengen van deze verlichting helpt de mensen niet alleen bij het vinden van de uitgang, het geeft ook een bepaald gevoel van rust en vertrouwen. Het alarm gaat en de mensen zoeken de vluchtweg. Wanneer zij een vluchtweg kunnen vinden binnen enkele seconden, weten zij dat zij de uitgang kunnen vinden en dat de evacuatie succesvol kan verlopen. De voorwaarde is dan wel dat de vluchtwegverlichting op de juiste plaats hangt en naar behoren functioneert. Is dit niet het geval, dan zal dit mensenlevens kosten in het minst gunstige geval.

Vluchtwegverlichting aanbrengen en onderhouden

Vluchtwegverlichting is uiteraard verplicht in gebouwen waar meerdere mensen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn. Niet alleen is het verplicht, de manier waarop het werkt, geïnstalleerd en onderhouden wordt, is ook gebonden aan eisen van de wetgever. Dit betekent dat er aan regels voldaan moet worden, omdat anders de toegang tot het gebouw ontzegd kan worden na een inspectie. Het gebouw voldoet dan niet aan de eisen en is niet veilig genoeg.

Om dit te voorkomen is het goed om extra aandacht te besteden aan de brandveiligheid van het gebouw. Het aanbrengen van noodverlichting en vluchtwegverlichting is echter niet iets dat u even zelf kunt doen. Wanneer u dit uitbesteedt aan een ervaren servicepartner weet u zeker dat alles in orde is en dat alles op tijd onderhouden en gecontroleerd wordt.

Royal Safety is daarbij een goede keuze. De jarenlange ervaring stelt ons in staat om maatwerk te leveren waarbij de regels, wetten en richtlijnen nauwkeurig gevolgd worden. Daarnaast kunnen we u informatie leveren over brandpreventie en kunnen we uw bedrijf voorzien van blusmiddelen op maat. Met onze installatie, onderhoud en inspectie weet u altijd zeker dat u aan de wetten voldoet en dat er geen onnodig gevaarlijke situaties ontstaan in de gebouwen waar u de verantwoordelijkheid voor draagt.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in