Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw pand. Royal Safety ondersteunt u graag. Voor al onze werkzaamheden geldt:

  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
  • Conform relevant NEN richtlijnen

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

blusgasinstallatie

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Blusgasinstallatie

Als u ooit een brand heeft meegemaakt, weet u dat het brandblussysteem dat u gebruikt ongelooflijk effectief kan zijn wanneer het correct wordt geïnstalleerd. De realiteit is echter dat water en veel olieachtige chemicaliën uw bedrijf evenveel schade kunnen berokkenen als de brand zelf! Gelukkig biedt Royal Safety een innovatieve benadering om dit probleem op te lossen, namelijk brandblussystemen met schone middelen. Deze chemische beschermers zijn veilig en betrouwbaar en helpen uw elektronica en meubilair te beschermen. Deze waterloze brandblussystemen werken alleen op de gebieden waar ze nodig zijn en zijn de ideale oplossing voor veel zakelijke toepassingen.

Waterloze brandblussystemen, oftewel blusgasinstallaties werken door een gas of een mengsel van gassen in de lucht af te geven, meestal met als doel de hoeveelheid zuurstof in de lucht die de vlammen voedt te verminderen. Het schone middel, zoals koolstofdioxide, wordt vaak op een afstand van het te beschermen gebied opgeslagen. Een netwerk van pijpen die zijn aangesloten op spuitmonden, wordt door experts verdeeld over elke potentiële brandlocatie.

Hoe werken blusgasinstallaties?

Blusgasinstallaties bevatten gewoonlijk drie hoofdelementen:

  • Meldingsapparatuur
  • Bedieningspaneel
  • Rookmelders

De rookmelders zijn de eerste verdedigingslinie en activeren het bedieningspaneel als er rook wordt gedetecteerd. Het bedieningspaneel stuurt vervolgens een bericht naar de meldingsapparaten en door naar de leidingen om te beginnen met het afgeven van het gas op specifieke locaties. De aanwezigen zullen de actieve meldingsapparatuur zien en horen en weten dat de brandblusser vrijkomt.

Voordelen

Brandbeveiliging met schone stoffen is geen nieuw concept. Hieronder een opsomming van enkele voordelen van het gebruik van dit type brandbestrijding.

Bescherming van werknemers

Aangezien deze installatie kan worden gebruikt in zowel bezette als onbezette ruimtes, is het een systeem dat snel brand kan blussen en uw personeel kan beschermen.

Snelle reactie

Gassen blussen niet alleen snel een brand, ze kunnen ook de hoeveelheid schadelijke rook en roet minimaliseren die optreedt als bijproduct van de brand.

Minimale schade

U hoeft zich geen zorgen te maken over schade zoals die door traditionele brandblussers zoals water achtergelaten kunnen worden. Water kan enorm schadelijk zijn voor de elektronica. Uw bedrijf zal veel sneller weer operationeel zijn met een blusgasinstallatie.

Groene oplossing

Blusgasinstallaties zijn milieuvriendelijk, veilig voor het milieu en laten de ozonlaag met rust.

Royal Safety experts zijn professioneel opgeleid en gecertificeerd om blusgasinstallaties nauwkeurig te plaatsen op een manier die de veiligheid van uw werkplek garandeert en de schade aan gevoelige elektronische apparatuur, alsmede gevaar voor personeel beperkt. Zij kunnen eveneens uw huidige brandblussysteem evalueren en aanbevelingen doen voor uitbreidingen en/of vervangingen, uiteraard alleen wanneer dat ook echt nodig is.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in