Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als schipper bent u verantwoordelijk voor de veiligheid op uw schepen. Royal Safety ondersteunt u graag. Voor al onze werkzaamheden geldt:

  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
  • Conform relevant NEN richtlijnen

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

brandbeveiliging scheepvaart

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandbeveiliging Scheepvaart

Wanneer u een bedrijf heeft dat schepen gebruikt, dan dient u er voor te zorgen dat deze brandveilig zijn. Het is verplicht om over een certificaat brandveiligheid te beschikken wanneer uw bedrijf opereert in de scheepvaart. Aangezien Royal Safety is gelegen in Oostvoorne aan de rand van de Maasvlakte, de Europoort en de Botlek is het de ideale partner voor elk bedrijf in de Rotterdamse haven.

Helaas komt het nog altijd voor dat op veel schepen de brandveiligheid niet op orde is. Hierdoor ontstaan er nog te vaak gevaarlijke situaties die zich eigenlijk niet voor zouden moeten doen. Het grootste probleem in vergelijking met brand aan land zit hem in het feit dat men op een schip niet makkelijk weg kan geraken wanneer er brand uitbreekt. Datzelfde geldt voor wanneer u mensen heeft werken op een olie- of gasplatform. Daarnaast is het ook nog zo dat de locaties waarop de brand ontstaan is moeilijk te bereiken zijn, waardoor de hulpdiensten veel langer onderweg zullen zijn dan wanneer zij naar een locatie op het land zouden moeten gaan.

Welke brandbeveiliging is er nodig?

Wat er exact nodig is ligt aan een heleboel factoren, welke allemaal nagelopen dienen te worden om tot een conclusie te komen. Royal Safety levert deze service aan haar klanten waarna u zich geen zorgen hoeft te maken. Bij het opstellen van de juiste brandbeveiliging voor uw situatie wordt er onder andere gekeken naar de volgende punten:

  • Het schiptype
  • Het soort lading dat wordt vervoerd
  • Alle locaties op het schip die beveiligd dienen te worden
  • Welke risico situaties zich voor kunnen doen

Wat dient te worden bewerkstelligd is dat de aanwezigen op het schip enkel gevaar lopen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om personeel of passagiers die verplaatst dienen te worden. Wel wordt hierbij gekeken naar de situaties van beide groepen los van elkaar.

Behouden van brandveiligheid op schepen

Wanneer u uw schepen alle brandveilig heeft gemaakt bent u er uiteraard nog niet. De kwaliteit van het aangeschafte materieel dat voor de brandveiligheid dient te zorgen loopt na verloop van tijd af. Het is belangrijk dat dit materieel op de juiste manier wordt onderhouden. Ook hier kan Royal Safety u mee van dienst zijn. Onderhoud dient plaats te vinden aan zowel de gasblus- als de brandblusinstallaties, de veiligheidsmiddelen en de scheepsmotor. Bij de scheepsmotor dient ook de afvoerinstallatie te worden gecontroleerd.

Train uw personeel zodanig dat zij zichzelf altijd verkiezen boven het schip. Zo zorgt u ervoor dat zij geen onnodige risico’s zullen lopen. Wel dient u uw personeel uit te leggen goed op te passen wanneer zij aan boord van het schip gaan roken. Zorg ervoor dat er geen olie wordt gelekt tijdens het tanken. Gebeurt dit toch, verwijder dit dan door poetsdoeken te gebruiken. Deze poetsdoeken dienen in een metalen opslagplek te worden bewaard, welke volledig is afgesloten.

Zorg ervoor dat een kachel is aangesloten op de vaste leiding van het schip. Voor een geiser geldt hetzelfde als voor een kachel. Wat betreft gasleidingen kunt u gebruik maken van koppelingen, echter is het aan te raden om dit tot een minimum te beperken. Wanneer er mechanische schade ontstaat aan deze leidingen dient die zo spoedig mogelijk te worden hersteld. Het is dan ook noodzakelijk dat de gasleiding over het gehele schip goed te zien is.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in