Skip to the content

Brandpreventie

Betekenis: wat is brandpreventie

Er is niemand die zit te wachten op brand en er zijn verschillende maatregelen te nemen waarmee je de kans op brand kan verkleinen. Waarschijnlijk heb je de term brandpreventie vast weleens voorbij zien komen, maar wat betekent deze term eigenlijk precies. De term preventie wordt over het algemeen gebruikt wanneer we het hebben over het voorkomen en we een actie ondernemen om ervoor te zorgen dat iets niet gebeurt. Dit is ook bij brandpreventie het geval, maar onder brandpreventie vallen niet alleen maatregelen die een brand voorkomen, maar vallen ook hulpmiddelen waarmee we ervoor kunnen zorgen dat een beginnende brand snel gedoofd kan worden. Ook valt onder de term brandpreventie, maatregelen die ervoor zorgen dat er geen slachtoffers vallen en mensen snel weg kunnen en op tijd op de hoogte zijn. Ook richt brandpreventie zich op het beperken van eventuele materiële schade bij een potentiële brand.

Regels met betrekking tot brandpreventie en brandpreventie tijdens de feestdagen

In het kader van de brandveiligheid en brandpreventie is er in Nederland een document die ervoor moet zorgen dat er aan een aantal veiligheidseisen wordt voldaan om de kans op brand te verkleinen. Dit document heet Bouwbesluit 2012 en staat vol met diverse brandpreventieve maatregelen die gespecificeerd zijn op het type gebouw en de functie waar dit gebouw voor gebruikt wordt. Naast deze regels zijn er natuurlijk ook bepaalde type evenementen in het jaar of gelegenheden waarbij je extra preventieve maatregelen dient te nemen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan brandpreventie tijdens de feestdagen, waarbij je bijvoorbeeld decoratie wil aanbrengen en waarbij je moet zorgen dat je gebruik maakt van brandwerende of brandvertragende materialen. Een inspectie kan een uitkomst bieden om ervoor te zorgen dat je de juiste maatregelen hebt getroffen en om advies in te winnen, waarmee je eventueel de brandveiligheid kan verbeteren.

Brandpreventie producten

Om ervoor te zorgen dat je een brand op tijd signaleert zijn er diverse maatregelen en producten die je kunt aanschaffen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit tal van verschillende rookmelders en sprinklerinstallaties van verschillende merken en aanbieders met allemaal specifieke eigenschappen. Ook wanneer het gaat om bijvoorbeeld poederblussers in verschillende formaten is het goed om vooraf onderzoek te doen om te kijken of deze brandpreventie producten passen bij wat jij nodig hebt. Met brandpreventie middelen wil je natuurlijk absolute topkwaliteit, een kool-monoxidemelder kan bijvoorbeeld levens redden en is niet iets waar je concessies op wil doen.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in