Skip to the content

Brandveiligheid appartementencomplex

Natuurlijk wens je om nooit een brand mee te maken. Het is iets wat we liever niet meemaken. Het is echter overal mogelijk om met een brand geconfronteerd te worden. Een kleine brand kan in een paar minuten uitslaan en het hele appartement in brand zetten. Het hoeft eigenlijk nog niet eens om een grote brand te gaan om het hele appartement te veranderen in een grote ravage. Het is pijnlijk, vervelend en niet prettig. Natuurlijk ben je verzekerd tegen de schade en wordt ook het schoonmaken vergoedt. Het is echter beter om het te voorkomen dan om ermee geconfronteerd te worden. Het is daarom slim om te informeren naar de brandveiligheid van het appartementencomplex. De brandveiligheid in appartementencomplexen is vaak zeer wisselend. Het is niet per definitie goed geregeld om eerlijk te zijn.

Hoe ontstaat brand?

Brand kan op vele manieren ontstaan. We denken vaak direct aan iemand die brand sticht met een aansteker en een fles wasbenzine. Brand kan echter op vele manieren ontstaan. Wat nu als een ontvlambaar voorwerp in de zon ligt en het wordt die dag erg zonnig? Een mix van zuurstof, brandbaar materiaal en warmte kan al snel zorgen voor brand. Ook in de keuken kan vaak sneller dan je zou willen een brand ontstaan. Het is en blijft altijd oppassen om te zorgen voor een brandveilige omgeving.

De wetten, regels en bouwbesluiten?  

Wanneer een apaprtementencomplex gebouwd wordt moet het aan vele strenge regels en wetten voldoen. Anders mogen ze simpelweg niet gaan bouwen. Het is belangrijk om brandpreventie maatregelen te treffen en ook om te zorgen voor de juiste vluchtwegen bij een brand. Het zijn slechts een paar zaken welke aan de orde komen. Natuurlijk is er nog veel meer van belang. In het begin zal eht allemaal akkoord en goed zijn.

Het is echter ook van groot belang om ervoor te zorgen, dat een appartementencomplex brandveilig blijft en is. Het is dus belangrijk om regelmatig alles te controleren en na te lopen. Ook is het het overwegen waard om nieuwe maatregelen een kans te geven. Hoe kun je de brandpreventie en brandveiligheid naar een hoger plan tillen?

Eenvoudige oplossingen, zoals brandmelders en rookmelders kunnen levens redden. Waarom zou u er in uw appartement en ook in de openbare ruimten van het appartementencomplex geen gebruik van maken? Zeker als het om een oud gebouw gaat.

Rookmelders en noodverlichting

Naast de tip om te starten met rookmelders is het ook slim om te kiezen voor noodverlichting. Zorg voor een veilige vluchtroute. Haal objecten uit de weg waarover men kan struikelen. Zorg voor voldoende licht en indicaties. Weet ook hoe men veilig naar beneden kan komen. Door iedereen goed te informeren en bewust te maken van de brandgevaren ontstaat er ook een menselijke factor om branden te voorkomen. Cumulatief zal het de brandveiligheid van het appartementencomplex bevorderen.

Wat kunt u doen?

Even kort opgesomd:

  1. Controleer de vluchtwegen
  2. Zorg voor noodverlichting
  3. Laat uw bestaande materialen onderhouden
  4. Rookmelders
  5. Win professioneel advies in voor een betere brandveiligheid
  6. Maak mensen bewust van de gevaren en wat ze kunnen doen

Wilt u meer doen?

Natuurlijk kunt u altijd meer doen. Neem daarvoor gerust contact op met ons. Wij bekijken graag welke maatregelen er voor kunnen zorgen, dat u een veiliger appartementencomplex kunt krijgen.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in