Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw pand. Royal Safety ondersteunt u graag. Voor al onze werkzaamheden geldt:

  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
  • Conform relevant NEN richtlijnen

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

brandveiligheid audit

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandveiligheid audit

Wanneer u reeds de eerste stappen richting een brandveilig pand heeft ondernomen is het wellicht verstandig om een brandveiligheid audit uit te laten voeren. Dit is een proces dat maximaal drie uur in beslag neemt. Hiermee komt u er vlot achter in hoeverre uw pand voldoende beveiligd is met betrekking tot de brandveiligheid en het voorkomen van brand binnen het pand. Het gaat in dit geval niet uitsluitend over het betreden van een nieuw pand. Reeds bestaande panden kunnen eveneens worden gecontroleerd. Zeker na een renovatie is het verstandig om een controle te laten plaatsvinden.

Tijdens een audit houden we rekening met vele factoren welke we door middel van een vooraf bepaalde lijst zullen doornemen. Al deze factoren zijn onderverdeeld in een viertal categorieën.

  • Administratie
  • Procedures
  • Weg wijzing
  • Ingrepen

Het verloop

Een audit brandveiligheid bestaat uit een bezoek aan uw pand. Na aankomst zal de expert samen met u het pand bezichtigen. Tijdens deze bezichtiging wordt er vooral gekeken naar structuur van de brandveiligheid binnen uw pand, alsmede naar de praktische kant. U dient ervoor te zorgen dat ruimtes worden aangedaan tijdens dit bezoek. Daarbij dienen alle nooduitgangen te worden bekeken, dienen alle blusmiddelen te worden gecontroleerd en dient u aan te wijzen waar de risico’s liggen waar een brand zich eventueel zou kunnen voordoen.

Nadat het pand is doorlopen gaat de expert samen met u door een lijst. Hierin zal de focus vooral liggen op de administratie en hoe er in theorie met brandveiligheid binnen het bedrijf wordt omgegaan. Het is dan ook van enorm belang dat u over de juiste documentatie beschikt, waarop onder andere de te volgen procedures duidelijk op zijn beschreven. Er dient onder andere een plan beschikbaar te zijn voor noodsituaties, maar ook dient er te worden doorgenomen wie er verantwoordelijk is voor het bestrijden van de brand en de hele structuur daar omheen. Indien er tijdens de wandeling door het pand aandachtspunten zijn opgeschreven door de expert, zullen deze hier ook besproken worden.

Afronding

Nadat alle onderdelen van de lijst zijn doorgenomen zal de expert de resultaten van de audit met u delen en bespreken. De expert zal u tips geven over wat er verbeterd dient te worden en op welke manier u dat het best kunt aanpakken. Royal Safety kan u uiteraard verder helpen met het in orde maken van hetgeen verbeterd kan worden.

Wanneer de expert uw pand verlaat zal hij naderhand de resultaten nadat deze digitaal zijn verwerkt naar u toe sturen. In dit document vindt u alles terug wat er is besproken, inclusief de verbeterpunten waar u actie voor dient te ondernemen. Deze punten zijn allen opgesteld aan de hand van de Nederlandse norm voor brandveiligheid. Zodra u één of meerdere verbeterpunten heeft opgelost, kunt u dit aangeven in het document dat u ontvangt, zodat zowel voor uzelf als voor Royal Safety te zien is wat de vorderingen zijn.

 

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in