Skip to the content

Brandveiligheid kinderdagverblijf

De brandveiligheid kinderdagverblijf is een ongelooflijk belangrijk punt, aangezien jonge kinderen onvoorspelbaarder zijn dan volwassenen en lastiger te evacueren zijn. Alhoewel de richtlijnen en wetten een goede start zijn, is het altijd aan te raden om voor de brandveiligheid kinderdagverblijf net een beetje extra te doen.

Brandveiligheid kinderdagverblijf: verschillende regels voor nieuwbouw en bestaande bouw

Voor de brandveiligheid kinderdagverblijf zijn er andere regels voor nieuwbouw en voor bestaande bouw; die voor nieuwbouw zijn namelijk strenger. Als de opvang een bedgebied heeft, gelden er weer strengere regels. Dit bedgebied moet bijvoorbeeld in een extra beschermd subcompartiment liggen en mag niet meer dan 200m2 groot zijn. Hierdoor is het subcompartiment (het bedgebied) makkelijk te evacueren en dit verhoogt de brandveiligheid kinderopvang zeer.

U zal voor nieuwbouw ook een vergunning nodig hebben. De gemeente zal dan uw gebouw inspecteren en als dit goed gaat, krijgt u een omgevingsvergunning. Let wel op dat ook bestaande bouw geïnspecteerd kan worden en als deze niet voldoet aan de eisen van de gemeente, dan moet er binnen een bepaalde tijd verandering komen om toch aan deze eisen te voldoen.

Brandveiligheid kinderdagverblijf: waar op te letten

Als u jonge kinderen opvangt op een gebruiksoppervlakte van een bepaalde grootte, dan moet er een brandmeldinstallatie aanwezig zijn. In alle kinderdagverblijven moeten het liefst meerdere brandslanghaspels of draagbare blusmiddelen aanwezig zijn.

Brandwerende deuren (het liefst zelfsluitend) zorgen ervoor dat een brand zich minder snel zal verspreiden en dit geeft het personeel en de kinderen van een kinderdagverblijf meer tijd om te evacueren, wat wenselijk is gezien de trage aard van kleine kinderen.

Ook is een vluchtroute belangrijk voor de brandveiligheid kinderdagverblijf. Deze mag niet geblokkeerd worden en het is belangrijk dat de vluchtroute duidelijk te vinden is voor het personeel en dat alle deuren makkelijk openbaar zijn.

Brandveiligheid kinderdagverblijf: geen kinderspel, laat het aan Royal Safety over

Brandveiligheid kinderdagverblijf is een eng onderwerp omdat het gaat om de veiligheid van kleine kinderen die vaak niet goed zelf zullen weten wat te doen of hoe brand te voorkomen. Daarom kunt u maar beter zo veel mogelijk maatregelen nemen. Iets zoals 'te veilig' bestaat niet als het gaat om kinderen. Alhoewel het goed is om zelf zoveel mogelijk informatie op te doen, is het wel zo verantwoordelijk om de veiligheid van kinderen aan experts over te laten, zoals Royal Safety.

Royal Safety heeft jarenlange ervaring met brandveiligheid en heeft alles al een keer meegemaakt. Wij zijn een erkend onderhoudsbedrijf dat de regels van de overheid kent en weet hoe we uw pand een veiligere plek kunnen maken.

Bij ons bent u verzekerd van ervaring en kennis, al onze experts zijn namelijk gecertificeerd. U kunt ons online of telefonisch bereiken voor al uw vragen, maar aangezien het hier om brandveiligheid kinderdagverblijf gaat, is het misschien verstandig als een van onze ervaren monteurs langskomt om uw situatie te inspecteren. Wij kunnen simpelweg langskomen voor controle of voor het installeren van goederen, maar met een onderhoudscontract verzorgen wij: levering, installatie, controle en onderhoud en zo heeft u er geen omkijken meer naar. Op deze manier bent u verzekerd van de veiligheid van uw kinderen. Brandveiligheid is geen kinderspel, dus laat het aan Royal Safety over.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in