Skip to the content

Brandveiligheid VVE

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede brandveiligheid en brandpreventie binnen het gebouw waarin u woont. Mogelijk kunt u het zelf slechts gedeeltelijk beïnvloeden. Wanneer u in een appartementencomplex woont of een gebouw deelt met anderen en daarbinnen een VVE (vereniging van eigenaren) heeft dan is het belangrijk om gezamenlijk de juiste maatregelen voor brandveiligheid en brandpreventie te zorgen. De brandveiligheid VVE is van groot belang. Het is namelijk van invloed op alle bewoners van het complex. De juiste vluchtwegen en wettelijke maatregels moet je natuurlijk goed verzorgen. Het is echter goed om een stap verder te gaan om te zorgen voor een optimale brandveiligheid binnen het gebouw.

Brandveiligheid voor veel mensen

De meeste gebouwen waar een VVE is, bestaat uit vele afzonderlijke woonruimten. In theorie kan het gaan om twee woningen. In de praktijk zijn het vaak complexen van twintig tot honderd woningen en soms zelfs nog meer. Wanneer hier gemiddeld twee tot drie mensen in wonen dan gaat het al snel om tweehonderd tot driehonderd mensen. Mensen welke allemaal recht hebben op een goede veiligheid. Brand is verwoestend en gevaarlijk. Het is belangrijk om jezelf hier tegen te beschermen. Het is belangrijk om daarom te zorgen voor de juiste vluchtwegen, brandblussers en andere materialen om een brand snel in de kiem te smoren. Het helpt om de veiligheid van alle mensen te waarborgen.

Brand is schade en emoties

Brand is natuurlijk veel meer dan tastbare zaken verliezen. Het is een hele emotionele gebeurtenis waarbij je alles wat je lief is verliezen kunt. De materiële schade is in de meeste gevallen verzekerd. Het verlies van foto’s, video’s en ook je eigen geliefde stekje is natuurlijk niet in geld uit te drukken. Ook kun je zelf een psychische deuk oplopen door de hele gebeurtenis. Zelfs wanneer een brand geen lichamelijk letsel achterlaat, kan het psychologisch een groot probleem worden. Je kunt minder goed slapen of zelfs andere problemen krijgen.

Een kleine brand kan daarnaast ook zeer snel om zich heen grijpen. Een vlam in de pan schiet door naar de afzuigkap, de keukenkastjes en voor je het weet staat je hele woning vol rook. Het kan nog erger worden wanneer de brand overslaat naar de buren. Het is een gebeurtenis waar je niet teveel over nadenkt of over na wilt denken. Het kan echter allemaal gebeuren.

Tips en verbeteringen voor de VVE brandveiligheid

Graag geven we een aantal tips om te zorgen voor goede maatregelen om de brandveiligheid en brandpreventie in een VVE te verbeteren. Het gaat onder andere om:

  • Kies voor goede rookmelders welke je jaarlijks test
  • Maak een gezamenlijk vluchtplan met alle VVE bewoners
  • Maak de stoffilters en afzuigingen goed schoon van de wasdroger
  • Kies voor een onderhoudscontract voor de CV-ketel, gasgeiser en ook voor de schoorsteenveger
  • Blus een vlam in de pan niet met water
  • Wees bewust van de risico’s
  • Goed laten adviseren door een brandveiligheid expert

Kies voor veiligheid

Het is belangrijk om binnen de VVE te kiezen voor veiligheid. Het is de basis om onbezorgd en prettig samen te leven met elkaar. Laat Royal Safety u adviseren samen gaan we voor veiligheid!

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in