Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw pand. Royal Safety ondersteunt u graag. Voor al onze werkzaamheden geldt:

  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
  • Conform relevant NEN richtlijnen

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

brandveiligheidscontrole

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandveiligheidscontrole

Indien u een eigenaar bent van een bedrijf waarmee u gevestigd zit in een bedrijfspand, dan is het enorm belangrijk dat uw pand brandveilig is. Elke medewerker binnen uw bedrijf, alsmede elke bezoeker dient zich veilig te voelen wanneer zij binnen zijn. Wanneer uw bedrijf reeds als brandveilig is beoordeeld ontvangt u een certificaat dat u aan de verzekering of andere instanties kunt overhandigen.

Een dergelijk certificaat is afhankelijk van de situatie voor een bepaalde duur geldig. Het is dan ook uitermate belangrijk om een nieuwe brandveiligheidscontrole uit te voeren waaruit blijkt dat dit pand nog steeds aan de gestelde eisen voldoet. Wanneer het brandveiligheidscertificaat vervallen is, dient u tijdig een nieuwe aan te vragen. Het is echter aan te raden om regelmatig een brandveiligheidscontrole uit te voeren, ook wanneer het certificaat nog niet vervallen is. U kunt namelijk van mening zijn dat alles in orde is, maar experts kunnen dat doorgaans toch beter beoordelen dan een eigenaar, of medewerkers van een bedrijf. Zij beschikken niet over dezelfde kennis en hebben vaak een bevooroordeelde mening.

Aandachtspunten

Belangrijke aandachtspunten zijn om vast te stellen hoe snel een brand wordt vastgesteld, met de duidelijke eis dat dit ook daadwerkelijk op tijd gebeurt. Indien er brand uitgebroken is, dienen de werknemers de werkplaats zo snel mogelijk te kunnen verlaten. Bij zo’n ontruiming komt een hoop kijken en het is van belang dat dit proces duidelijk is en dat deze goed kan worden uitgevoerd. Ook is het belangrijk om de apparatuur die de brand kan bestrijden aanwezig is, goed uitgevoerd kan worden en dat er medewerkers zijn die hiermee om weten te gaan.

De nooduitgang dient behalve goed bereikbaar ook goed verlicht te zijn. Werknemers dienen in benarde situaties de uitgang te kunnen vinden. Zorg ervoor dat de nooduitgang in geen enkel geval geblokkeerd is door objecten die daar niet voor horen te staan. Het moet ook duidelijk zijn in welke richting de mensen zich dienen te verplaatsen. De aanwijzingen moeten behalve aanwezig zijn ook goed zichtbaar zijn. Er dienen voldoende brandwerende deuren en rookmelders aanwezig te zijn in het pand. Wanneer hier het één en ander aan ontbreekt zal u geen brandveiligheidscertificaat ontvangen. Indien er na het ontvangen van zo’n certificaat veranderingen plaatsvinden in het pand, dan kan dit gevolgen hebben voor het uitreiken van een nieuw certificaat.

Verbeterpunten

Bovenstaande is echter slechts een deel van de situaties die tijdens een brandveiligheidscontrole worden bekeken. Er zijn nog vele andere factoren die aan bepaalde eisen dienen te voldoen en welke voor een afwijzing van een brandveiligheidscertificaat kunnen zorgen wanneer daar iets mis mee is. Wanneer Royal Safety bij u langs is geweest om dit allemaal te bekijken zal er een rapport uit worden gebracht waarop te zien is wat de situatie in uw pand was. Indien er verbeterpunten zijn zullen deze worden aangestipt in het rapport, waarna u in actie kan komen om daar daadwerkelijk wat aan te gaan doen. Zodra alle verbeterpunten zijn opgelost, kunt u een nieuwe brandveiligheidscontrole aanvragen.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in