Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw pand. Royal Safety ondersteunt u graag. Voor al onze werkzaamheden geldt:

  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
  • Conform relevant NEN richtlijnen

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

impregneren met certificaat

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Impregneren met certificaat

In het Bouwbesluit dat in 2012 is opgesteld staat onder andere dat de eigenaar van een pand de verantwoording heeft om er voor te zorgen dat de manier waarop het gebouw is aangekleed aan de daarvoor gestelde voorwaarden voldoet. U wilt dus niet in de situatie komen dat een derde partij u daar uiteindelijk van op de hoogte brengt. In veel gevallen is het juist de aankleding die er voor zorgt dat een brand binnen het pand begint. Ook kan het zijn dat de brand op deze manier op een snelle manier kan verspreiden en kan groeien. Een effectieve manier om de brand niet uit te laten breiden is het impregneren van het gebouw. Impregneren werkt brandvertragend, waardoor de hulpdiensten hopelijk op tijd arriveren. Dit kan het verschil maken tussen leven of dood.

Licht ontvlambare materialen

Bijna ieder gebouw heeft wel materialen welke snel vlam kunnen vatten. Uiteraard kan het een optie zijn om er voor te zorgen dat er zich geen enkele soortgelijke materialen in een gebouw bevinden, maar dit is in de realiteit eigenlijk niet toe te passen. Derhalve dient zo goed als mogelijk voorkomen te worden dat deze materialen het ontstane vuur snel doen laten uitbreiden. Voorbeelden van dit soort materialen zijn onder andere objecten van kunststof, houten objecten en gordijnen.

Deze materialen kunnen worden geïmpregneerd met een brandvertragend product waardoor deze dus minder snel vlam vatten. Afhankelijk van de materiaalsoort kan worden bepaald in hoeverre het makkelijker is om het materiaal op voorhand te impregneren, nog voordat u deze in het gebouw op de juiste plek zet, of dat het beter is om dit naderhand pas te doen wanneer alles op de juiste plek staat. Materiaal kan alleen worden geïmpregneerd wanneer er vochtopname plaats vindt. Indien dit niet gebeurt, is het materiaal er niet geschikt voor en dient er bijvoorbeeld een deklaag te worden aangebracht.

Certificaat

Royal Safety zal er voor zorgen dat u een certificaat ontvangt waaruit blijkt dat u de impregnatie heeft laten uitvoeren door een expert. Dit certificaat van behandeling vermeld exact wat er is gebeurd en de norm waaraan het materiaal voldoet nadat deze is geïmpregneerd. Verder staat er op vermeld op welke manier het impregneren heeft plaatsgevonden. Tenslotte wordt er ook aangegeven tot wanneer het certificaat geldig is.

Royal Safety kan ook nadat een certificaat verlopen is het materiaal opnieuw keuren. Er bestaat een mogelijkheid dat het materiaal nogmaals geïmpregneerd dient te worden, in plaats van dat het certificaat automatisch wordt verlengd. Indien u zelf wilt impregneren, dan kan dat. Royal Safety zal u in dat geval voorzien van tips die u kunt toepassen om alles op de juiste manier te laten verlopen. In dat geval ontvangt u echter geen certificaat.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in