Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw blusgassysteem. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Keuring, controle & onderhoud volgens NEN 6068
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

blusgassysteem inspectie beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Inspectie blusgassysteem

Het inspecteren van het bestaande blusgassysteem is niet alleen nodig om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, het is ook cruciaal om de veiligheid in het pand te waarborgen. Daarom is het belangrijk dat het systeem regelmatig geïnspecteerd wordt. Daarmee worden storingen voorkomen en kan het systeem naar behoren haar werk doen. Hier gaan we dan ook het belang van de inspectie benadrukken.

Het is belangrijk om de inspectie regelmatig plaats te laten vinden, zowel voor uzelf als voor het bedrijf. Een onderneming dient namelijk in het bezit te zijn van een inspectiecertificaat. Dit dekt niet alleen de verzekering, maar toont ook aan dat er actie is ondernomen om de brandveiligheid van het pand te garanderen.

Hoe vaak dient de inspectie plaats te vinden?

Het is belangrijk om de installatie minimaal eenmaal per jaar grondig aan een inspectie te onderwerpen. Dit is dan ook wettelijk verplicht, waarbij er sprake moet zijn van een contract met een partij die gecertificeerd is in het onderhouden en inspecteren van de installaties. Nadat de installatie is geïnspecteerd, wordt het inspectiecertificaat uitgegeven. Dit wordt gedaan na goedkeuring van het blusgas- en sprinklersysteem.

Waar wordt naar gekeken?

Het is nodig om het systeem regelmatig te laten inspecteren, zodat de veiligheid van het systeem gegarandeerd kan worden. Daarbij dient rekening gehouden te worden met verschillende inspectiepunten. Het eerste inspectiepunt is de luchtdichtheid van de ruimte. Dit is van belang om te garanderen dat de brand zich niet verder kan verspreiden én dat het gas in de ruimte blijft waar het vuur daadwerkelijk is. De luchtdichtheid toetst of het gas niet naar andere ruimten wegloopt, waardoor de effectiviteit van het systeem afneemt.

Ook de constructieve ruimte is van belang, waarbij wordt gekeken naar de sterkte integriteit van de ruimte waar het systeem is aangelegd. Deze moet allereerst bestand zijn tegen de druk die wordt opgebouwd door een eventuele brand, maar moet ook in staat zijn om het gas te verdragen dat door het systeem de ruimte in wordt gepompt. Afhankelijk van het type blusgas kan namelijk over- of onderdruk in de ruimte optreden. Hier moet de ruimte tegen kunnen.

Tot slot wordt ook de brandwerendheid van de ruimte getoetst. Deze moet zowel van buiten naar binnen als andersom 60 minuten bedragen. Is een naastgelegen ruimte ook voorzien van een dergelijke installatie, dan kan de tijd teruggebracht worden naar 30 minuten. Dit is de zogenaamde WBDBO-waarde, wat staat voor ‘Weerstand tegen Brand Doorslag en Brand Overslag’.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in