Skip to the content

Kosten blusgassysteem | Wat kost installatie en onderhoud blusgassystemen?

Een blusgassysteem is uitgebreider en verfijnder dan een normaal blussysteem op basis van water. Daarnaast dient een onderneming of ruimte die beschikt over een dergelijk systeem aan meerdere eisen te voldoen. Ze dient gedacht te worden aan de luchtdichtheid en brandwerendheid van een ruimte. Ook de constructieve basis van een ruimte dient als zodanig ingericht te zijn dat het aan strenge eisen voldoet. De kosten van een blusgassysteem worden hier verder toegelicht.

Installatie blusgassysteem

Een precies kostenplaatje van een blusgassysteem is lastig op te stellen. Dit komt doordat het aanleggen van systeem vaak maatwerk is, waardoor een uitgewerkt plan ook niet van het ene op het andere bedrijf over te nemen is. Het aanleggen van zo’n systeem is dan ook afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het pand, de grootte van het systeem en eventuele aanpassingen die gedaan moeten worden om het gebouw aan de eisen te laten voldoen. Naast het aanleggen van het systeem, dient de ruimte ook te voldoen aan de luchtdichtheid, de brandwerendheid en de constructieve basis van de ruimte.

De kosten van een systeem kan dan ook verschillen van enkele honderden tot een paar duizend euro. Om een goede indicatie van het aanleggen van zo’n systeem te krijgen, is het verstandig om bij een specialist zoals Royal Safety een offerte op te laten maken. Dit geeft een duidelijk overzicht van de kosten die bij het aanleggen van de installatie komen kijken.

Onderhoud blusgassysteem

Het onderhoud van het blusgassysteem dient elke 12 maanden uitgevoerd te worden door een gecertificeerd bedrijf. Deze is verantwoordelijk voor het onderzoeken van de bruikbaarheid van het systeem en om storingen te voorkomen. Daarbij dient het bedrijf dat het onderhoud verzorgd, het onderhoud volgens vaste voorschriften uit te voeren. Verzekeraars verplichten het ondernemingen dan ook om een onderhoudscontract met een gecertificeerde partij te hebben, zodat het blusgassysteem altijd naar behoren werkt. Royal Safety kan u ook hiermee van dienst zijn.

Het onderhouden van een blusgassysteem kan vaak met enkele honderden euro’s gebeuren. Toch is dit wel afhankelijk van de mate van onderhoud die nodig is. Zijn er extra werkzaamheden nodig om het blussysteem weer aan alle voorwaarden te laten voldoen, dan zijn er ook extra kosten aan verbonden. Wordt er echter uitgegaan van standaard onderhoud, dan is bovengenoemd bedrag voldoende. Dit zijn jaarlijkse kosten waar rekening mee gehouden dient te worden bij het aanleggen van het systeem.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in