Skip to the content

EHBO

Iedereen kent de term EHBO

Bijna elke Nederlander is wel bekend met de term EHBO. Het merendeel van de mensen weet ook waar de afkorting voor staat, namelijk Eerste Hulp Bij Ongevallen. EHBO richt zich op spoedeisende hulp en de eerste hulp die aan een slachtoffer verleend dient te worden. Het is wettelijk verplicht binnen elk bedrijf om op de zoveel werknemers een zogenaamde BHV-er in dienst te hebben. BHV staat voor bedrijfshulpverlening en is iemand die een cursus heeft gevolgd, waarvan EHBO ook onderdeel uitmaakt. Deze persoon helpt om alles in goede banen te leiden wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt, maar is ook de persoon die EHBO kan verlenen indien nodig en weet ook wat te doen wanneer er gebruik gemaakt moet worden van een AED.

EHBO vaak cruciaal

EHBO-ers worden ook wel eerste hulpverleners genoemd en zijn geschoold om de eerste hulp te bieden aan een slachtoffer. De eerste minuten en uren na een ongeval of een gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld een val of een hartstilstand zijn vaak cruciaal. Een EHBO-er weet wat te doen en in welke positie het slachtoffer moet gaan zitten of liggen. Een van de veel gemaakte fouten is dat mensen soms het slachtoffer gaan verplaatsen wanneer er iets gebeurd is. Een EHBO-er zorgt dat eerst een juiste diagnose gesteld kan worden en er geen onnodige risico’s genomen worden.

EHBO-ers zijn overal

EHBO-ers zie je overal, bij grote sportevenementen, in een voetbalstadion of op een festival. Overal waar mensen zijn kunnen ongevallen voorkomen. Dit geldt ook voor op kantoor of binnen jouw bedrijf. Een werknemer kan bijvoorbeeld epilepsie hebben of een hypo krijgen in het geval van heftige diabetes. Een van de kerntaken bij EHBO is het vaststellen van de toestand waarin het slachtoffer zich begeeft en vooral het bewustzijnsniveau. Er zijn vaak een aantal simpele tests die gedaan kunnen worden, waarbij dit vastgesteld kan worden. Een EHBO-er is in staat om een eenvoudige basisdiagnose te stellen die de professionele hulpverleners erg kan helpen wanneer ze op de locatie aankomen.

EHBO kan levens redden

Zoals gezegd kan een EHBO-er een belangrijke schakel zijn tussen de hulpdiensten en het slachtoffer. Er zijn echter geen juridische normen met betrekking tot eisen voor de cursussen. Voor de wet heeft een EHBO-er dan ook geen verdere autoriteit, wel is het zo dat er een aantal overkoepelende organisaties zijn en dat er gecertificeerde diploma’s te verkrijgen zijn die garant staan voor een bepaald niveau in kwaliteit en kennis van de EHBO-cursus en de geslaagde cursist. Het is hoe dan ook absoluut waar dat de eerste hulpverlening in sommige gevallen cruciaal is en levens kan redden.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in