Skip to the content

Normen wet en regelgeving

Natuurlijk wilt u dat uw gebouw veilig is voor alle werknemers en eventuele bezoekers, maar zoals u misschien wel weet zijn er ook een hoop regels aan verbonden; verzameld noemen we dit de “normen wet- en regelgeving”. De normen wet- en regelgeving leggen richtlijnen vast die ervoor zorgen dat u uw gebouw en alle inzittenden zo goed mogelijk beschermd tegen een mogelijke branduitbraak en dat in het allerergste geval alle nodige middelen om actie te ondernemen er zijn en goed werken. Zo moeten gebouwen vanaf een bepaalde hoogte, of als ze lastig te bereiken zijn, een droge blusleiding hebben. Deze droge blusleiding moet op zijn beurt ook weer aan een boel eisen voldoen. Dan zijn er ook nog eens de richtlijnen die geen vaste regels zijn, maar de veiligheid van uw pand wel goed doen.


Hoe rekening te houden met de normen wet- en regelgeving?


Er zijn een hoop dingen die vallen onder de normen wet- en regelgeving en niet alleen zijn dit er een hoop, maar ze veranderen ook nog eens regelmatig. U kunt dus proberen zelf alles uit te vogelen, te begrijpen en bij te houden, maar het is natuurlijk veel makkelijker een bedrijf vol gecertificeerde specialisten in te huren, zoals Royal Safety. Wij hebben verstand van alle normen wet- en regelgeving waaraan uw pand moet voldoen en zorgen ervoor dat uw gebouw een veiligere plek is.

Op onze site bieden wij ook een overzicht van de meest belangrijke NEN normen, onderdeel van de normen wet- en regelgeving. Hiermee krijgt u zelf een idee van alle richtlijnen, maar maakt u zich geen zorgen: als het allemaal te veel wordt, neemt u gerust contact met ons op voor advies.

Het bouwbesluit


Veel normen wet- en regelgeving rondom het bouwen of verbouwen van uw pand staan vastgelegd in het bouwbesluit. Op https://www.onlinebouwbesluit.nl/ vindt u een overzicht van alle regels en wetgeving. Deze regels zorgen ervoor dat de kans op een branduitbraak beperkt wordt en, in het geval dat er toch een brand uitbreekt, de eventuele brand zo langzaam mogelijk verspreidt en alle  mensen in het gebouw makkelijk en efficiënt een veilige plek kunnen bereiken.


Laat Royal Safety u helpen


Dat klinkt allemaal als een hoop gedoe, of niet? Niet alleen hebben wij verstand van zaken rondom de normen wet- en regelgeving, maar ook nog eens kunnen wij de nodige producten leveren, installeren en onderhouden. Heeft u al geïnstalleerde brandbestrijdingsmiddelen die gecontroleerd moeten worden? Ook dat kunnen wij voor u doen. Onze gecertificeerde experts staan voor u klaar.


Waarom Royal Safety?


Royal Safety kan u één vast aanspreekpunt bieden voor alles rondom de normen wet- en regelgeving. Of het nou gaat om controle, onderhoud, installatie of gewoon om uw vragen te beantwoorden, telefonisch of per mail staan wij voor u klaar om u uw zorgen te ontnemen. Ook kunt u een onderhoudscontract met ons aangaan. U richt zich dan op uw vakgebied en wij regelen alles rondom brandpreventie en -bestrijding. Hierdoor hoeft u niet te letten op kleine lettertjes en regeltjes, of hoeft u geen slapeloze nachten te hebben terwijl u zich zorgen maakt om de veiligheid van uw pand. Bij Royal Safety draait alles nog steeds om service, daarom bieden wij u een snelle levering van goederen, advies, of controle en dit alles voor een eerlijke en scherpe prijs.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in