Skip to the content

Bestaande deur brandwerend maken

Als ondernemer wilt u natuurlijk dat alles op de werkplek zo veilig mogelijk is. Qua brandveiligheid denken veel mensen dat het met een paar brandblussers en dekens wel aardig geregeld is. Maar in sommige gevallen zal het hele gebouw zo brandveilig mogelijk gemaakt moeten worden, inclusief de deuren. Om zeker te weten hoe het gesteld is met de veiligheid hiervan kan een zogenoemde brandproef gedaan worden. Daarbij komt dan gelijk aan het ligt wat er niet goed is indien er dingen niet voldoen aan de vereisten voor brandveiligheid. Op deze manier weet je gelijk wat er verbeterd moet worden.

Aan welke eisen moet een brandveilige deur voldoen?

Om ervoor te kunnen zorgen dat een deur daadwerkelijk brandveilig is moet deze aan verschillende wettelijk vastgestelde eisen voldoen. Wanneer dit niet het geval is kan een deur in principe dus ook niet als brandveilig aangemerkt worden. Daarom is het goed om te controleren of een deur echt aan alle eisen voldoet die deze brandveilig maken en houden. Let hierbij vooral op de volgende punten:

  • Zorg dat de deur goed in de wand gemonteerd is
  • Wees voorzichtig met eventuele nabewerking
  • Behoud dezelfde afmeting als tijdens de brandtest als deze doorstaan is
  • Maak de binnendeur zelfsluitend
  • Laat het slot op dezelfde plaats zitten
  • Onderhoud de deur(en) zo goed als mogelijk

Hoe kun je bestaande deuren brandwerend maken?

De beste manier om deuren brandveilig te maken is om de hulp van een gespecialiseerd bedrijf in te roepen. Deze weten precies wat er moet gebeuren. Het hangt er daarbij vanaf hoe de staat van de deur is voordat deze brandveilig gemaakt kan worden. Door een offerte op maat aan te vragen kunt u precies worden verteld hoeveel het gaat kosten. Veel partijen die dergelijke diensten leveren doen graag eerst een inspectie. Op die manier kunnen ze inventariseren wat de beste oplossing is.

Is het noodzakelijk?

Wanneer je een bestaande deur brandveilig wilt maken wil je eerst weten wat het nut ervan is en of het überhaupt noodzakelijk is. Voor veel bedrijven is dit wel het geval. Ten eerste beperkt u er de eventuele schade mee als er zich calamiteiten voordoen. Veel verzekeraars stellen het echter ook als eis. Mocht u dus geen brandwerende deur hebben dan kan dit in het geval van een brand betekenen dat u niets vergoed zult krijgen. Voor ondernemers of eigenaren van bedrijven is er daarom alles aan gelegen om dit goed geregeld te hebben.

Waarom uitbesteden aan Royal Safety?

Indien u ondersteuning hierbij verlangt, dan kan Royal Safety hierbij uiteraard van dienst zijn. De voordelen van samenwerken met Royal Safety zijn in een notendop als volgt:

- Alle werkzaamheden geschieden 100% conform het bouwbesluit en relevante NEN richtlijnen
- REOB CIBV gecertificeerd
- Levering van certificaat brandwerende deur voor gemeente, overheid, brandweer en verzekering
- Altijd 1 aanspreekpunt
- Scherpe tarieven
- Optioneel: voordelige onderhoudscontracten (geen omkijken meer)

Neem vandaag nog kosteloos en vrijblijvend contact op om uw situatie voor te leggen en een raming van de kosten op maat voor uw situatie te ontvangen.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in