Skip to the content

Bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur

Volgens het bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur gelden er voor woningen waar het zogeheten 'kamergewijze bewoning' plaatsvindt, aanvullende voorschriften. Waarvoor geldt dit precies en wat zijn een aantal van deze voorschriften?

Definitie bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur

De definitie van het bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur is als volgt: "niet gemeenschappelijk deel van een woonfunctie waarin zich vijf of meer wooneenheden bevinden. "Het is hierbij belangrijk dat het gaat om de bedoeling van de huidige eigenaar/verhuurder en niet om de originele bestemming. Onder een wooneenheid verstaan we een deel van de woning dat afzonderlijk bewoond wordt en dit hoeft niet per se om één enkele kamer te gaan. Let ook op dat er geen limiet is voor het aantal woonheden, dus bijvoorbeeld bejaardentehuizen vallen ook onder het principe van kamergewijze verhuur.

Waarom deze speciale voorschriften bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur en wat zijn deze voorschriften?

Het doel van het bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur is dat alle inwonende van een gebouw op tijd gealarmeerd worden in het geval van brand of rook. Daarom moeten er bij de uitgangen (denk aan een overloop of gezamenlijke hal) van woonruimtes rookmelders geplaatst zijn.

Ook moeten volgens het bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur de gezamenlijke keuken en elke bouwlaag een draagbaar blusmiddel of een brandslanghaspel hebben. Deze moet op een duidelijk zichtbare plaats hangen met eventueel een pictogram.

Ook moet een gebruiksmelding ingediend worden, dit moet op zijn minst vier weken voor bewoning en hierbij moet ook aangegeven worden welke middelen voor brandveiligheid in de woning zitten. De gemeente kan vervolgens langskomen om alles te controleren en eventueel aanvullende eisen te stellen wat betreft brandveiligheid.

Gelijkwaardige oplossingen buiten het bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur

Om het makkelijker te maken om aan alle eisen te voldoen, heeft de verhuurder of eigenaar volgens het bouwbesluit 2012 het recht om een zogeheten `gelijkwaardige oplossing ' te bieden. Dan mag de eigenaar met een andere oplossing komen om de brandveiligheid te voorzien. Vervolgens besluit de gemeente of dit voor voldoende veiligheid zorgt of niet.

Royal Safety helpt met het bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur

Het bouwbesluit 2012 kamergewijze verhuur kan nogal intimiderend overkomen en een hoop informatie bevatten, maar wij bij Royal Safety kunnen u overzicht bieden. Het laatste wat u wilt is dat u in de problemen komt omdat de infrastructuur van uw pand en de brandveiligheid niet goed geregeld is. Wij hebben met onze jarenlange ervaring echter alles al een keer meegemaakt. Met onze hulp bent u ervan verzekerd dat alles goed loopt in geval van nood en dat u aan alle regels voldoet.

Telefonisch of online staat ons team van experts voor u klaar. Weet u niet zeker of uw pand voldoet aan de eisen van het bouwbesluit, weet u niet of er iets mis is met uw rookmelders? Wij bij Royal Safety lossen al uw problemen voor u up zodat u niet meer in angst voor regels of brand hoeft te leven. Ook krijgt u bij ons na afloop certificaten, als bewijsmiddel dat alles in orde is. Door ons beleid van topkwaliteit service bent u bij ons verzekerd van klanttevredenheid. Bij ons is eerlijkheid tegenover de klant een van de belangrijkste punten en daarmee weet u altijd waar u aan toe bent.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in