Skip to the content

Brandveiligheid eisen kamerverhuur

Er zijn een aantal brandveiligheid eisen kamerverhuur (beter bekend als 'kamergewijze verhuur' waar u op moet letten. Dit is het geval omdat bij een woning met veel afzonderlijke bewoners, de kans groter is dat men elkaar bijvoorbeeld niet meer waarschuwt in geval van brand. Maar wanneer is er spraken van kamerverhuur en wat zijn de brandveiligheid eisen kamerverhuur eigenlijk? Op onze site is een hoop informatie te vinden over al deze dingen, maar ook kan het wel zo rustig zijn om alle brandveiligheid eisen kamerverhuur aan een organisatie met ervaring over te laten.

Royal Safety regelt alle brandveiligheid eisen kamerverhuur

Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf en heeft alles omtrent brand(veiligheid) al een keer voorbij zien komen. Weet u zich dus geen raad met het een of het ander? Wij weten wel wat te doen! Weet u niet zeker of uw woning valt onder kamergewijze verhuur, weet u niet of u voldoet aan de brandveiligheid eisen kamerverhuur, of heeft u andere vragen omtrent brandveiligheid? Voor al uw vraagstukken staan onze gecertificeerde experts klaar om u online of telefonisch te helpen.

Wilt u liever dat een van onze monteurs langskomt om uw situatie eens goed te bekijken? Ook dat is gelukkig mogelijk. Dan kunnen wij goed voor u bekijken of uw pand valt onder kamergewijze verhuur en of u aan de brandveiligheid eisen kamerverhuur voldoet of niet. Vervolgens laten wij u precies de stand van zaken weten en kunnen we actie ondernemen waar dat nodig is. Mist er ergens een rookmelder of zijn deze niet volgens de juiste Norm of is de brandblusser of is er iets aan vervanging toe? Wij regelen het voor u.

Brandveiligheid kan een vervelend onderwerp zijn dat voor enge gedachtes en veel onrust kan zorgen. Laat het daarom aan ons over, dan heeft u er geen omkijken meer naar en regelen wij alles. Met een onderhoudscontract verzorgen wij installatie, controle en onderhoud van bijvoorbeeld blusmiddelen en zijn echte alle aspecten geregeld.

De brandveiligheid eisen kamerverhuur: wanneer van toepassing?

De brandveiligheid eisen kamerverhuur zijn van toepassing als er sprake is van het principe 'kamergewijze verhuur'. Dit is als volgt gedefinieerd volgens het Bouwbesluit 2012: "niet gemeenschappelijk deel van een woonfunctie waarin zich vijf of meer wooneenheden bevinden." Dit wil zeggen dat er vijf verschillende delen (wooneenheden) verhuurd worden in één woonruimte. Let op dat een wooneenheid uit verschillende kamers kan bestaan en meerdere personen in één wooneenheid kunnen wonen.

De voorschriften voor brandveiligheid eisen kamerverhuur

Minstens een maand voordat een woning voor kamergewijze verhuur gebruikt kan worden, moet een gebruiksmelding ingediend worden bij de gemeente. Deze moet een plattegrond bevatten waarop duidelijk de rookmelders en draagbare brandblussers aangegeven staan. Naar aanleiding hiervan kan eventueel controle uitgevoerd worden door de gemeente, om te kijken of alles in orde is met de brandveiligheid.

Brandblussers en rookmelders

In de gezamenlijke keuken en op elke woonlaag (op de gezamenlijke hal of overloop) van een woonruimte dat gebruikt wordt voor kamergewijze verhuur moet een brandslanghaspel of draagbare blusser aanwezig zijn die duidelijk zichtbaar is.

Verblijfsruimtes (zoals aparte studentenkamers, gezamenlijke woonruimtes, etc.) en gezamenlijke hallen/overlopen moeten onder bepaalde omstandigheden van rookmelders voorzien zijn, zodat alle inwonende tijdig gewaarschuwd worden in geval van brand.

Royal Safety is er om u bij dit allemaal te helpen, aarzel dus vooral niet om contact met onze gecertificeerde experts op te nemen.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in