Skip to the content

Brandwerende doorvoeringen bouwbesluit

Weet u wat doorvoeringen zijn? Of hoe deze brandwerend gemaakt moeten worden? Weet u wat er staat in het brandwerende doorvoeringen bouwbesluit? Het is een hoop en eigenlijk kunt van u als eigenaar van uw eigen pand niet verwacht worden dat u dat allemaal weet. Gelukkig weten wij dit allemaal wel. Laat Royal Safety u dus helpen.

Wat zijn brandwerende doorvoeringen?

Er zijn eisen geschreven in het brandwerende doorvoeringen bouwbesluit, maar om dit te begrijpen, leggen we eerst uit wat brandwerende doorvoeringen precies zijn. Doorvoeringen zijn de elementen die niet beperkt worden tot één ruimte. Bijvoorbeeld kabels of buizen die lopen van ruimte tot ruimte, of die door het plafond heen gaan. Zulke elementen vind je in vrijwel elk gebouw terug, maar niet iedereen heeft door hoe belangrijk het is om ook deze doorvoeringen brandwerend te maken. Dat is waarom er eisen zijn gesteld in het brandwerende doorvoeringen bouwbesluit. De doorvoeringen zijn namelijk een beetje de achilleshiel van de compartimenten binnen uw gebouw. U denkt eraan alles goed brandveilig te maken, maar zonder brandwerende doorvoeringen verspreid de brand nog steeds erg snel.

Wat zijn de eisen volgens het brandwerende doorvoeringen bouwbesluit?

Aan compartimenten worden eisen gesteld via het brandwerende doorvoeringen bouwbesluit. Hier wordt de brandwerendheid besproken. Binnen een bepaalde tijd mag de brand niet buiten het compartiment treden. Als dit wel het geval is, is het compartiment officieel niet brandveilig genoeg. Het brandwerende doorvoeringen bouwbesluit maakt hierbij onderscheid tussen 30 minuten weerstand tegen branddoorslag en 60 minuten weerstand tegen branddoorslag.

Dit is niet alleen een regeltje om vervelend te zijn, maar het helpt zeer met de brandveiligheid van uw gehele pand. Goede, brandwerende doorvoeringen zorgen ervoor dat de brand zich niet snel zal verspreiden en maakt het zowel een stuk veiliger voor alle inzittenden om het gebouw veilig te verlaten in geval van brand, maar het help de brandweer ook met het efficiënt en makkelijk beheersen en blussen van een eventuele brand.

Waarom Royal Safety u laten helpen te voldoen aan de eisen van het brandwerende doorvoeringen bouwbesluit?

  • Wij bieden een aanspreekpunt voor installatie, controle en onderhoud.
  • Onze monteurs zijn gecertificeerd en gespecialiseerd.
  • Royal Safety is gespecialiseerd in brandbeveiliging en brandpreventie: van advies tot uitvoering.
  • Wij kunnen u op maat gemaakt advies geven over het brandwerende doorvoeringen bouwbesluit: u laten weten of u goed beveiligd bent en zo niet helpen wij u met het nemen van de nodige maatregelen.

Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen. Voor vragen, opmerkingen, of verzoeken kunt u ons zowel telefonisch als per mail bereiken. Ons team van gecertificeerde en gespecialiseerde experts staat dan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u vrijblijvend advies te geven. Voor een persoonlijkere aanpak kunnen wij ook een expert langs laten komen om uw specifieke situatie eens goed te onderzoeken, zodat u zeker weet dat het advies past bij uw wensen. Wij helpen u niet alleen met het brandwerende doorvoeringen bouwbesluit, maar zijn ook gespecialiseerd in verscheidene andere aspecten van brandveiligheid.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in