Skip to the content

Brandwerende doorvoeringen eisen

Wat zijn de brandwerende doorvoeringen eisen?

Er zijn zekere brandwerende doorvoeringen eisen. Men spreekt over ofwel 30 ofwel 60 minuten 'weerstand tegen branddoorslag'. Dit lukt alleen als de brandwerende doorvoeringen eisen gerespecteerd worden. Hiermee wordt de brand een stuk beter beheerst, spreidt het minder snel en is het tenslotte makkelijker voor de brandweer om te blussen. De brandwerende doorvoeringen eisen zijn niet alleen een paar regels, maar het is uitermate belangrijk voor de veiligheid van uw pand. Soms worden zonder een tweede keer nadenken een hoop dingen tussen compartimenten gepropt. Kabels voor elektra, internetkabels, ventilatiekanalen, verwarmingsbuizen en noem het maar op. Dit betekent gevaar voor uw pand en gelukkig zijn wij er voor u om ervoor te zorgen dat ook deze doorvoeringen zo brandveilig mogelijk worden gemaakt. De brandwerendheid is vastgelegd in de vergunningstekeningen en het is mogelijk dat de brandweer komt controleren om te kijken of uw gebouw voldoet aan de brandwerende doorvoeringen eisen.

Wat zijn brandwerende doorvoeringen eigenlijk?

Doorvoeringen zijn elementen die zich niet in één enkele ruimte bevinden. Denk aan de behuizing van elektriciteitskabels die door de muren gaan of verwarmingsbuizen die door het plafond gaan. U kunt rustig uw gang gaan met het installeren van brandwerende deuren, glazen en noem het maar op. Maar als u de doorvoeringen laat voor wat het is, maakt het allemaal weinig uit. Deze doorvoeringen zijn namelijk de zwakke plek van een gebouw. Als alles brandveilig is gemaakt maar de doorvoeringen zijn overgeslagen, zal de brand alsnog snel verspreiden.

Het voldoen aan de brandwerende doorvoeringen eisen is een belangrijk onderwerp in het brandveilig maken van het pand. Zonder de brandwerende doorvoeringen is het brandveilig maken van een ruimte voor niets, dus let er goed op.

Waarom Royal Safety u laten helpen met de brandwerende doorvoeringen eisen?

Wij kunnen u op maat gemaakt advies geven over de brandwerende doorvoeringen eisen: u laten weten of u goed beveiligd bent en zo niet helpen wij u met het nemen van de nodige maatregelen.

Voor meer informatie of vragen kunnen wij u per e-mail of telefoon een vrijblijvend advies aanbieden over het controle of u voldoet aan de brandwerende doorvoeringen eisen. Wij kunnen ook een gecertificeerde specialist sturen om uw situatie te bekijken en op maat gemaakt advies te geven. Wilt u liever er helemaal geen omkijken meer naar hebben? Met bepaalde onderhoudscontracten kunnen wij alles rondom brandveiligheid voor u regelen. Terwijl wij dit doen, bieden wij volledige openheid, eerlijkheid en helderheid in alle zaken. U richt zich dan rustig op uw werk terwijl wij ons bezighouden met de brandveiligheid van uw pand. Onze experts helpen u op het gebied van installatie, controle en onderhoud. Zien we dat er iets mis is? Dan regelen we ook dat voor u. Er zijn zoveel kleine zaken om op te letten en regeltjes en wetten om aan te voldoen, dat het natuurlijk veel makkelijker is om een ervaren en gecertificeerd bedrijf als Royal Safety dit vervelende werk voor u te laten doen. Aarzel dus vooral niet om contact met ons op te nemen.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in