Skip to the content

Droge blusleiding eisen

Wat is een droge blusleiding?

Er zijn bepaalde droge blusleiding eisen die aangeven of je er wel of niet een droge blusleiding nodig hebt en waar het aan moet voldoen, maar daarvoor zullen we u eerst uitleggen wat een droge blusleiding precies is. Op zichzelf is een droge blusleiding nergens toe in staat. Er zit namelijk geen waterreservoir in een droge blusleiding, dit is tevens ook waarom het een 'droge' blusleiding wordt genoemd. Op de begane grond zit een koppeling en hier kan de brandweer hun eigen waterbron op aansluiten. Vervolgens kan de brandweer eenvoudig hun slangen meenemen naar de etage waar de brand plaatsvindt en deze slangen aansluiten op een koppeling van de droge blusleiding. Hierdoor hoeven ze niet hun slangen vanaf de begane grond aan te sluiten op een waterbron en deze al uitrollend mee te sjouwen naar een verdieping. Al met al zorgt het er dus voor dat de brandweer sneller en makkelijker te werk kan gaan bij een eventuele brand en doet het veel goeds voor de veiligheid van een pand.

Wat zijn de droge blusleiding eisen? En wanneer droge blusleiding noodzakelijk?

Er zijn een aantal droge blusleiding eisen die vastgesteld staan in het bouwbesluit. Hieronder ziet u alle droge blusleiding eisen op een rijtje:

  1. Een gebouw hoger dan 20 m moet een droge blusleiding hebben.
  2. Bepaalde grote gebouwen of gebouwen die lastig te bereiken zijn voor de brandweer, kunnen ook vereist zijn een droge blusleiding te installeren, ook al is het gebouw onder de 20 m hoog.
  3. Er is een maximale afstand aanwezig tussen een brandslangaansluiting en een punt in het gebouw dat gebruikt wordt (60 m voor nieuwbouw of 110 m voor bestaande bouw).
  4. Nieuwe of al geïnstalleerde droge blusleidingen voldoen aan NEN 1594.
  5. De droge blusleiding wordt eens in de vijf jaar afgeperst volgens NEN 1594.

Laat Royal Safety u helpen met de droge blusleiding eisen

Voor de leek lijkt dit allemaal onnodig ingewikkeld, dus laat Royal Safety u helpen met het uitvogelen van de droge blusleiding eisen. Al onze experts zijn gecertificeerd en kunnen u volledig op maat gemaakt advies bieden. U kunt zelfs een onderhoudscontract met ons tekenen, dan nemen wij u alles omtrent de droge blusleiding eisen uit handen en heeft u er geen omkijken meer naar.

De volgende diensten bieden wij aan:

-> Aanleggen
-> Afpersen
-> Onderhoud
-> Keuring

Waarom Royal Safety?

Wilt u zich richten op uw werk in plaats van op de droge blusleiding eisen? Laat Royal Safety u het allemaal uit handen nemen. Bij ons heeft u één simpel aanspreekpunt voor al uw vragen over brandpreventie of brandbestrijding. Installatie, controle, onderhoud of vragen over bepaalde eisen? Bij ons bent u aan het juiste adres: onze gecertificeerde experts staan voor u klaar om u helder en eerlijk advies te geven over de droge blusleiding eisen en veel meer. Onze onderhoudscontracten zorgen ervoor dat wij het onderhoud van verscheidene aspecten volledig op ons nemen. U hoeft er nooit meer over na te denken. Wij doen het allemaal voor u en zorgen ervoor dat uw pand zowel veiliger is voor alle inzittenden, als wel aan alle eisen voldoet.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in