Skip to the content

eisen en regels brandveiligheid studentenhuis

De eisen en regels brandveiligheid studentenhuis, ze zijn er omdat er andere regels gelden voor woonfuncties die bewoond worden door één familie en voor woonfuncties waar kamergewijze verhuur plaatsvindt.

Om te kijken of de eisen en regels brandveiligheid studentenhuis voor een pand gelden, moeten we bekijken wanneer een studentenhuis valt onder kamergewijze verhuur. De definitie is als volgt: "niet gemeenschappelijk deel van een woonfunctie waarin zich vijf of meer wooneenheden bevinden. " Een wooneenheid is een deel van een woning dat afzonderlijk bewoond wordt.

Een huis met 4 apart bewoonde wooneenheden valt dus niet onder het principe van kamergewijze verhuur en heeft daarom geen specifieke eisen en regels brandveiligheid studentenhuis.

De eisen en regels brandveiligheid studentenhuis gaan bijvoorbeeld over het verplicht aanwezig zijn van rookmelders, brandslanghaspels of draagbare brandblussers en zijn er zodat de brandveiligheid van een woonfunctie niet lijdt onder het hebben van meerdere wooneenheden.

Eisen en regels brandveiligheid studentenhuis: brandblussers

In een gezamenlijke keuken van een woning die valt onder het principe van kamergewijze verhuur (zoals een studentenhuis) moet een draagbaar blusmiddel of een brandslanghaspel aanwezig zijn. Dit moet ook aanwezig zijn op elke bouwlaag, dit moet zijn op bijvoorbeeld de gezamenlijke hal of overloop. Verder moet deze goed duidelijk te zien zijn doordat het op een goed zichtbare plek is opgehangen of is aangegeven met een pictogram.

Eisen en regels brandveiligheid studentenhuis: rookmelders

Voldoende rookmelders moeten aanwezig zijn in een studentenhuis, denk hierbij weer aan rookmelders in de gezamenlijke hal of overloop. Elke verblijfsruimte (studentenkamers, gezamenlijke woonruimtes) moet ook een eigen rookmelder hebben. U kunt op onze site informatie vinden over NEN 2555, waarin voorschriften staan voor rookmelders in woonfuncties.

Eisen en regels brandveiligheid studentenhuis: branddoorslag

Brandcompartimenten moeten een minimale weerstand tegen branddoorslag van 20 minuten hebben. Meer informatie over brandcompartimenten vindt u op onze website. Meestal is een brandcompartiment in dit geval het hele studentenhuis. In dit geval betekent het dus dat het minimaal 20 minuten moet duren voordat een brand verspreidt naar een naastgelegen woning.

Royal Safety helpt met de eisen en regels brandveiligheid studentenhuis

Als u verantwoordelijk bent voor de veiligheid van de bewoners van een studentenhuis, wilt u natuurlijk dat dit zo goed mogelijk geregeld is. Maar is het wel realistisch om te verwachten dat u dit zelf allemaal doet? Ook al biedt onze site een hoop nuttige informatie, toch is het verstandig om de veiligheid van een boel bewoners aan een erkend bedrijf met jarenlange ervaring en gecertificeerde experts over te laten.

De eisen en regels brandveiligheid studentenhuis hebben wij allemaal al vele malen voorbij zien komen en wij weten daarom wat te doen in alle gevallen. Wij staan graag voor u klaar om al uw zorgen weg te nemen en alle twijfels te laten verdwijnen.

Met de hulp van Royal Safety hoeft u zich nooit meer zorgen te maken om brandgevaar in uw studentenhuis. Wij zorgen ervoor dat uw pand zo veilig mogelijk is voor alle studenten en na afloop krijgt u een certificaat ter bevestiging. Brandveiligheid is een serieuze zaak, laat het dus aan een expert zoals Royal Safety over.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in