Skip to the content

NEN 2555 bouwbesluit 2012

NEN 2555 Bouwbesluit 2012 is een van de vele normen die bestaan om de (brand)veiligheid van panden in Nederland (en Europa) te waarborgen. In het NEN 2555 Bouwbesluit staan verscheidene eisen voor rookmelders in woonfuncties. Deze eisen zijn er zodat alle inzittenden van uw woning op tijd (en vooral ook duidelijk) een alarmsignaal horen in geval van brand, zodat ze vervolgens de tijd hebben om te vluchten uit de woning. De eisen gaan bijvoorbeeld over het minimale volume van het alarmsignaal in dB, wat voor rookdetector toegestaan is en meer.

U kunt u nu zelf op onze site inlezen over het NEN 2555 bouwbesluit 2012, maar misschien is het makkelijker en verstandiger om een expert met verstand van het NEN 2555 bouwbesluit 2012 alles over te laten nemen voor u.

Royal Safety, voor rookmelders conform NEN 2555 bouwbesluit 2012.

Royal Safety helpt u met het vinden van rookmelders die voldoen aan de eisen van het NEN 2555 bouwbesluit 2012. Telefonisch of online kunt u ons team van gecertificeerde experts bereiken om al uw vragen te stellen. Niet alleen kunnen we u helpen met informatie, graag leveren wij u rookmelders die volledig voldoen aan alle eisen en normen. Wij leveren, verzorgen de installatie en voeren onderhoud uit waar nodig is. Onze monteurs kunnen bij u langskomen om uw situatie aandachtig te bekijken en u precies te vertellen waar u goed aan doet.

Het is wel zo prettig om aan alle regels en normen te voldoen, want dan weet u gelijk dat uw woning een veiligere plek is voor uw familie of bewoners. Na afloop krijgt u van Royal Safety een certificaat ter bevestiging.

Royal Safety heeft jarenlange ervaring en dankzij onze focus op service bent u niet alleen verzekerd van het feit dat aan alle regels van het NEN 2555 Bouwbesluit 2012 wordt voldaan, maar ook dat wij u duidelijk informeren over wat er aan de hand is. Door onze helderheid weet u altijd waar u aan toe bent en hoeft u uzelf niet af te vragen of er nog een addertje onder het gras is en of er nog iets extra's gedaan moet worden waar u niets vanaf weet. Op deze manier weet u dat uw familie of bewoners veilig zijn en de rookmelders goed werken.

Het NEN 2555 Bouwbesluit 2012 kort samengevat

Het NEN 2555 bouwbesluit 2012 geeft dus voorschriften voor rookmelders die binnen woonfuncties gebruikt worden, hieronder zullen we kort een aantal van de vereisten opsommen:

  • Het alarmsignaal van de rookmelder moet minimaal 65 dB(A) bedragen in normale ruimtes of onderdelen van de vluchtroute die buiten de verblijfsruimtes liggen. In bedruimtes moet het alarmsignaal van de rookmelder minimaal 75 dB (A) bedragen.
  • Er moet een secundaire energievoorziening zijn die de taken van de primaire energievoorziening overneemt, mocht deze uitvallen.
  • De rookmelder moet voldoen aan NEN-EN 14604.
  • De rookmelder mag niet een ioniserende rookmelder zijn.
  • De rookmelder moet gebruikmaken van het optische meetprincipe.

Aarzel vooral niet om contact op te nemen met Royal Safety voor hulp met het NEN 2555 Bouwbesluit 2012 of andere zaken omtrent brandveiligheid. Het is namelijk een onderwerp dat serieus genomen moet worden en wij hebben verstand van zaken.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in