Skip to the content

NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel

Als u wilt weten wat het NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel precies inhoudt, of als u op zoek bent naar een bedrijf om uw NEN 25559 onderhoud draagbaar blustoestel uit te voeren, dan bent u hier op de juiste plaats.

We zullen u uitleggen hoe NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel uitgevoerd moet worden om aan alle regels te voldoen.

NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel: de voorschriften

De regels van NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel zijn er om ervoor te zorgen dat uw brandblussers altijd in goede conditie zijn. Brandblussers zijn onmisbaar om beginnende branden in de kiem te smoren en daarom is onderhoud zo belangrijk.

U doet er goed aan om zelf regelmatig controle uit te voeren. Dit geldt niet als officiële keuring, maar helpt wel. U kant dan letten op zichtbare kenmerken, zoals de leesbaarheid van de gebruiksaanwijzing, of de brandblussers nog op de juiste plaats hangen en of er zichtbare schade is.

Echter moet ook eens in de zoveel tijd NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel door een erkende organisatie (zoals Royal Safety) plaatsvinden. De meest belangrijke aspecten waar dan op gelet worden zijn:

  • Visuele controle (beschadiging, roestvorming).
  • Controle van verzegeling, het patroon.
  • Controle van de druk (intern en extern).
  • Controle van leeftijd van de blusser.
  • Controle van de slang of spuitmond.

Na afloop worden keuringsstickers aangebracht en krijgt u van Royal Safety een certificaat ter bevestiging.

Deze controle moet jaarlijks uitgevoerd worden, maar er kan ook gekozen worden voor een tweejarig interval. Dan hoeft maar eens in de twee jaar deze controle uitgevoerd te worden.

Alhoewel het NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel het beste jaarlijks uitgevoerd moet worden, moet vijfjaarlijks ook een uitgebreider onderhoud plaatsvinden. Hierbij wordt ook streng gekeken naar de vulling van het blusmiddel.

Eens in de tien jaar moet een nog uitgebreider onderhoud plaatsvinden dit noemen ze revisie. Dan wordt het blusmiddel volledig gedemonteerd en compleet onderzocht en getest. Eventueel worden dan ook de nodige onderdelen vervangen.

NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel: waarom Royal Safety?

U doet er verstandig aan om Royal Safety uw NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel jaarlijks te laten verzorgen. Bij ons bent u ervan verzekerd dat we alles volgens de toepasbare regels en normen doen. Ook kunnen we u helpen met de controle van brandslanghaspels volgens EN 671-3. Brandslanghaspels zijn kwetsbaar, mede door het stilstaande water, en moeten daarom ook goed gecontroleerd worden.

Bij Royal Safety staan onze gecertificeerde experts klaar om al uw vraagstukken te beantwoorden en keuringen uit te voeren. Verder vindt u op onze site ook een overvloed aan informatie over alles omtrent brandveiligheid.

Brandveiligheid is een zeer serieus onderwerp dat te allen tijden van toepassing is. Laat het dus aan de experts van Royal Safety over om ook van uw pand een veiligere plek te maken middels NEN 2559 onderhoud draagbaar blustoestel. Bij ons kunt u tevens ook een onderhoudscontract aangaan. Dan verzorgen wij al uw brandblusser-benodigdheden, van levering tot installatie en keuring. Op deze manier heeft u er geen omkijken meer naar en kunt u gerust uitgaan van de expertise van Royal Safety.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in