Skip to the content

NEN 4001 Projectering blustoestellen

De algemene voorschriften voor brandveiligheid en voor draagbare en verrijdbare blustoestellen is vastgelegd in de NEN 4001:2006 vastgelegd in ons land.

 

De brandveiligheid in meerdere zones

Het is belangrijk om een pand in meerdere zones op te delen. Het gebeurt op basis van het gebruik en de brandrisico’s plus hoe het gebouw is. De oppervlakte en de functies van een zone bepalen hoeveel blusapparaten en toestellen er moeten zijn. Ook is het bepalend voor het gebruik van poeder of van schuim. Per 150 vierkante meter moet er een 9-12 kilo poeder of 9 liter schuimblusser zijn. Het moet ook op loopafstand bereikbaar zijn. Het betekent in de praktijk, dat het binnen 20 meter beschikbaar moet zijn.

Wat kunt u nog meer doen aan brandbeveiliging?

Het is goed om te kijken naar andere brandbeveiligingsopties. Het gaat hier om brandblusapparaten met een kleinere inhoud van minder dan zes kilo of liter. Het is te gebruiken naast de normale brandbeveiliging.

Waar moeten ze geplaatst worden?

Maximaal mag de loopafstand 20 meter zijn. Is er een aanvullende beveiliging? Dan moet het binnen 5 meter zijn. Het apparaat mag 1,5 meter hoog hangen als het tot 4 kilo of 3 liter is afgevuld. Is het meer? Dan is de hoogte maximaal een meter. Ook moet het worden geplaatst, zodat het geen last heeft van de weersinvloeden.

Indicatie met pictogrammen

Het is belangrijk, dat het van ver duidelijk te zien is waar een brandblusser hangt. Hiervoor worden pictogrammen en stickers gebruikt.

Het type brandblusapparaat

Het is belangrijk om te kijken naar het soort brand risico wat er is in het gebouw. Een brand in een woning is anders dan een brand in een bedrijf. Er zijn meerdere brandklassen welke aangeven wat waar het beste gebruikt kan worden. De brandklasse A is een slanghaspel, poederblusser of sproeischuimblusser bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er nog tal van andere brandblusapparaten welke u kunt gebruiken. 

Wat is voor uw gebouw de beste brandblusser?

We geven u graag een goed advies rondom de verbetering van de brandveiligheid van uw gebouw. Het is mogelijk uit vele oplossingen te kiezen. Een vertegenwoordiger van Royal Safety kan met haar jarenlange ervaring vaak al snel zien wat de beste oplossing is.

Royal Safety is een bedrijf wat al jarenlang ervaring heeft op het gebied van brandveiligheid in gebouwen voor particulieren en bedrijven. Het is niet vreemd, dat er vele tevreden klanten zijn. Klanten welke vertrouwen op de gecertificeerde vakmensen van Royal Safety. Kwaliteit komt altijd bovendrijven, ongeacht de branche en sector. Heeft u een goed advies nodig op het gebied van brandveiligheid dan bent u bij Royal Saftety aan het juiste adres.

Een adviesgesprek?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek rondom de brandveiligheid van uw woning, kantoorgebouw, appartementencomplex of ander pand. Het is belangrijk om te zorgen, dat een pand optimaal beschermd wordt tegen de gevolgen van een brand. Door de brand snel in de kiem te smoren is het mogelijk om de schade te beperken.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in