Skip to the content

NEN 50172

Voor een betere algehele veiligheid van uw pand, zijn een aantal normen en wetten vastgelegd. Bepaalde openbare gebouwen moeten bepaalde blusmiddelen hebben, of gebouwen boven de twintig meter hebben een droge blusleiding nodig, gaat u zo maar door. Een aantal van deze regels staan vastgelegd in de zogeheten NEN-normen. Een voorbeeld hiervan is NEN 50172.

NEN 50172

Veel mensen denken bij de veiligheid van een gebouw aan brandwerende deuren, vluchtroutes, enzovoorts. Alhoewel al deze dingen erg belangrijk zijn om rampen te voorkomen, is er een minder opvallend systeem dat het toch een stuk makkelijker maakt voor inzittenden van een gebouw om veilig weg te komen: noodverlichting Als door een ongeluk de energiebron uitvalt, kunnen mensen dankzij noodverlichting nog steeds de vluchtroute volgen. Ook in geval van brand kan noodverlichting de effectiviteit van uw vluchtroutes sterk verhogen. De normen hiervoor worden aangegeven in NEN 50172.

Waarom is NEN 50172 belangrijk?

NEN 50172 bevat informatie over het feit dat verlichting van vluchtroutes en veiligheidsborden nog goed werken, zelfs als de normale energiebron uitvalt. NEN 50172 geeft informatie over de minimale hoeveelheid noodverlichting, afhankelijk van de grootte en het gebruik van het gebied. Dit gaat verder niet over privéwoningen.

Niet alleen moeten openbare gebouwen noodverlichting hebben, maar ook is het nodig dat de noodverlichting jaarlijks wordt getest volgens NEN 50172. Omdat het zo'n belangrijk onderdeel van de veiligheid van uw pand is, raden wij u aan hier niet te licht over te denken. Ook is het niet ongewoon dat eigenaren van panden boetes krijgen als de noodverlichting niet goed onderhouden is. Er zijn dus meerdere redenen om regelmatig actie te ondernemen.

Royal Safety helpt bij het keuren volgens NEN 50172

Zelf is het lastig om goed te testen of alle aspecten van het noodverlichtingssysteem in uw pand nog goed werken, maar wij bij Royal Safety hebben verstand van NEN 50172. U kunt altijd bij ons terecht voor al uw vragen, maar ook kunnen wij ervoor zorgen dat een gecertificeerde expert langskomt om goed de situatie van uw pand met u door te nemen.

Bij een inspectie van Royal Safety weet u na afloop goed waar u aan toe bent en kunt u er gerust van zijn dat alles in orde is. Niet alleen nemen we grondig door of alles nog goed werkt, ook nemen we actie waar dat nodig is.

Na afloop krijgt u van ons een uitgebreid en vooral helder verslag, zodat u weet wat er allemaal aan de hand is. Bij Royal Safety staan eerlijkheid en openheid namelijk nog steeds voorop, zodat u zorgeloos uw gang kunt gaan en zich niet onnodig bezig hoeft te houden met vervelende zaken. U weet precies waarom we doen wat we doen.

Wij kunnen u helpen met veel meer dan alleen NEN 50172, ook voor andere vragen rondom de (brand)veiligheid van uw pand staan wij voor u klaar. Als het om veiligheid gaat, is het beter om zo min mogelijk risico's te nemen. Denk erover na om dit dus aan een expert met vele jaren ervaring over te laten. Zo heeft u er geen omkijken meer naar en zorgt Royal Safety voor een veiligere omgeving.

 

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in