Skip to the content

Installatie nodig conform bouwbesluit?

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor uw pand. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Installatie conform NEN 2555
 • Volgens bouwbesluit 2012
 • Onder andere: NEN 2555 specifiek voor kamerverhuur
 • Controle & Onderhoud
 • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
 • 5 jaar garantie

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

rookmelder NEN 2555 installatie beoordelingen


Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

rookmelder NEN 2555 Bouwbesluit

Rookmelders zijn een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid van uw pand, maar wat zijn precies de voorschriften van het rookmelder NEN 2555 Bouwbesluit?

Waar geldt het rookmelder NEN 2555 Bouwbesluit voor?

Het Rookmelder NEN 2555 Bouwbesluit geldt uitsluitend voor niet-ioniserende rookmelders (niet-ioniserende rookmelders moeten gebruikt worden in woonfuncties om te voldoen aan het Bouwbesluit 2003). Ook staan hierin voorschriften over de mogelijkheid om rookmelders met elkaar te koppelen, de mogelijkheid om externe apparaten de rookmelders aan te laten sturen en de mogelijkheid tot een alarmpauze.

Eisen volgens het rookmelder NEN 2555 Bouwbesluit

Een rookmelder moet volgens het rookmelder NEN 2555 bouwbesluit aan de volgende eisen voldoen:

 • De eisen van NEN-EN 14604 over rookmelders;
 • De rookmelder moet een rookdetector bevatten die gebruikmaakt van het optische meetsysteem;
 • De primaire energievoorziening moet komen van de 'voorziening voor elektriciteit' en hierbij moet de rookmelder direct zijn aangesloten op een eindgroep, zonder dat tussen de groepsschakelaar en de rookmelder een contactdoos, scheider of schakelaar is aangesloten;
 • De rookmelder moet aangesloten zijn op een secundaire energievoorziening. Zodat in het geval dat de primaire energievoorziening weg zou vallen, deze secundaire energievoorziening direct de rookmelder van energie kan voorzien;
 • In iedere (verblijfs)ruimte van de woning moet de rookmelder met een alarmsignaal van minimaal 65 dB(A) te horen zijn. Dit is 75 dB(A) voor bedruimtes. Als het nodig is, moet de rookmelder koppelbaar zijn om aan deze eis te voldoen.

Te veel regels om overzicht te houden? Laat Royal Safety u helpen uw pand te laten voldoen aan het rookmelder NEN 2555 Bouwbesluit

Alle normen, wetten en regels kunnen nogal intimiderend zijn voor iemand zonder ervaring. Niet alleen kan u in bepaalde panden met vervelende boetes te maken krijgen als uw rookmelders niet voldoen aan het rookmelder NEN 2555 bouwbesluit, ook is het essentieel voor de brandveiligheid van uw woning dat alle inzittenden tijdig en duidelijk het alarmsignaal kunnen horen bij een eventuele brand.

Om al uw zorgen weg te nemen, kunnen wij gerust zeggen dat we alles al een keer gezien hebben. Zo weten wij precies aan welke eisen uw woning moet doen conform het rookmelder NEN 2555 Bouwbesluit en kunnen wij u makkelijk helpen met het verhogen van de brandveiligheid van uw pand.

Al onze experts zijn gecertificeerd en zo kunt u er verzekerd van zijn dat u altijd met een expert te maken zal hebben. Niet alleen kunt u op onze site een hoop informatie vinden over een overvloed aan onderwerpen omtrent brandveiligheid, ook kunt u ons online of per telefoon bereiken als u toch nog hulp nodig heeft. Een van onze experts kan bij u langskomen om uw situatie te bekijken, op maat gemaakt advies te geven, en actie te ondernemen waar nodig. Na afloop krijgt u een certificaat zodat u zich geen zorgen hoeft te maken of alles wel in orde is.

Het is niet prettig om u bezig te hoeven houden met brandveiligheidsregels of de eisen van het rookmelder NEN 2555 Bouwbesluit, maar toch is het zeer belangrijk. Ook is het niet fijn om u zorgen te hoeven maken om de veiligheid van de mensen in uw woning of pand. Waarom laat u een expert zoals Royal Safety dit dus niet afhandelen? Wij regelen alles en u kunt dan gerust verder met uw dagelijkse gang van zaken.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in