Skip to the content

AED Onderhoud

Wat is een AED?

​Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan opwekken bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. ​De eerste 6 minuten na hartfalen of een hartstilstand zijn cruciaal in het proces om iemands hartslag weer op gang te krijgen. Ambulancepersoneel of andere vormen van professionele medische ondersteuning zijn in de regel niet direct ter plekke en hebben meestal een reactietijd nodig om bij het slachtoffer te komen. Hierdoor is het ter beschikking hebben van een AED vaak van levensbelang voor degene die getroffen is door een hartstilstand. Het stelt omstanders namelijk direct in staat om in te grijpen en assistentie te verlenen. Het belang van AED’s wordt meer en meer onderkent. Daarom worden meer en meer openbare gelegenheden en gemeenschappelijke ruimtes zoals vliegvelden, winkelcentra en horecagelegenheden voorzien van een ​AED.

Jaarlijkse controle AED


Uiteraard is het plaatsen van een AED een stap in de goed richting, maar het is niet voldoende om een optimale situatie te creëren. Hopelijk hangt uw AED jarenlang nutteloos aan de muur, want dat zou betekenen dat er zich binnen uw pand geen hartfalen voordoet. Maar stel dat het na een aantal jaren wel een keer gebeurt, kan het voorkomen dat de AED niet optimaal functioneert omdat er achterstallig onderhoud is opgetreden. Het jaarlijks onderhouden en keuren van uw AED is van groot belang om het apparaat in de juist conditie te houden. ​Het komt nog te vaak voor dat er op een locatie een AED wordt geplaatst maar dat dit apparaat niet of onvoldoende onderhouden wordt. Een euvel dat kan optreden bij het niet plegen van voldoende onderhoud aan de AED is dat de elektroden zijn uitgedroogd of de batterij niet meer werkt. Het is belangrijk dat het apparaat jaarlijks door een deskundig persoon wordt nagekeken zodat dit voorkomen kan worden.

Voordelen Royal Safety:
Wij beschikken bij Royal Safety over de expertise en ervaring om u goed van dienst te zijn bij de installatie en het onderhoud van uw AED. Zoekt u naar een AED servicecontract? We passen het serviceniveau graag aan uw wensen aan. Wilt u het AED onderhoud volledig bij ons neerleggen of zoekt u op bepaalde punten ondersteuning door professionals? We zijn u er graag mee van dienst, uiteraard op de wijze die u wenst, voor een scherp tarief en met de juiste expertise.

​Wat doen wij tijdens jaarlijks onderhoud van uw AED?

 • ​Het controleren en eventueel vervangen van de elektroden
 • Het controleren en eventueel vervangen van de batterij
 • Kijken of de AED naar aanleiding van de zelftest een foutmelding geeft
 • Het controleren op beschadigingen

Welke merken onderhouden wij onder andere?

 • ​Defibtech
 • Philips
 • Zoll
 • Cardiac Science

​Hebt u een ander merk AED en wilt u deze laten onderhouden? Vraag het dan vrijblijvend aan en wij geven u graag advies. Wij nemen u graag de zorg voor uw AED installatie uit handen.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in