Skip to the content

Inspectie hijs- en hefmiddelen

Als werkgever of eigenaar van hijs- en hefmiddelen hebt u de plicht om er voor te zorgen dat deze materialen in een optimale conditie verkeren wanneer er mee gewerkt wordt. De veiligheid en de gezondheid van uw werknemers of medewerkers staat immers op het spel. Daarom is het verplicht dat deze materialen periodiek gekeurd moeten worden.

Een keuring dient te worden verricht door een keurmeester. Een keurmeester is een gecertificeerde expert die precies waar hij bij een keuring naar moet kijken. De experts van Royal Safety zijn allemaal gecertificeerde keurmeesters met jarenlange specialistische ervaring als het aankomt op het keuren van hijs- en hefmiddelen. Wij keuren niet alleen optisch, maar hanteren een specifiek keuringssysteem waarbij ook zaken zoals de trekinrichtingen een essentieel onderdeel uitmaken. Wij beproeven tijdens een keuring vele hijs- en hefmiddelen om er zeker van te zijn dat de materialen met het kleinst denkbare mankement uit het gebruik gefilterd worden. Deze materialen worden immers voor gevaarlijk werk gebruikt en het is bijzonder onwenselijk als er ondanks een geldig keuringsrapport toch een risico op een ongeval bestaat.

In de wettelijke eisen die nu gelden voor hijs- en hefmiddelen wordt onder meer bepaald: ‘Hijs- en hefgereedschap wordt ten minste een keer per jaar door een deskundige natuurlijke persoon, rechtspersoon of instelling op zijn goede staat onderzocht, waarbij het zo nodig wordt beproefd. Deze persoon of instelling beschikt over de daartoe benodigde uitrusting’.

Hier hijs- en hefmiddel heeft daarbij een eigen minimale termijn tussen periodieke keuringen, inspectie en beproeving voorgeschreven gekregen. Deze intervallen dienen te allen tijde te worden aangepast (verkort) indien sprake is van zeer intensief of ruw gebruik, conform de door de fabrikant in de gebruikshandleiding opgenomen voorschriften.

Veiligheid

Royal Safety houdt zich aan de wettelijk gestelde intervallen, maar adviseert te allen tijde om uw hijs- en hefmiddelen jaarlijks te laten controleren. Een keuring is immers een momentopname en in een jaar tijd kan veel gebeuren als het materiaal zwaar belast is. Een keuring draagt bij aan een veilige werkplek. U als werkgever bent hiervoor verantwoordelijk. Niet alleen vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap, maar zeker ook vanuit het oogpunt van (juridische) aansprakelijkheid. Keuringen brengen tijdig gebreken aan het licht, die anders voor vervelende situaties kunnen zorgen.

Voordelen keuringen door Royal Safety:

  1. Keuringen Hijs- en hefmiddelen conform NEN, wet- en regelgeving
  2. Deskundig personeel met jaren lange ervaring
  3. Gecertificeerde keurmeesters
  4. Keuringen van alle soorten en merken
  5. Scherp in prijs zonder in te leveren op deskundigheid

Wij zijn u graag van dienst u kunt vrijblijvend advies aanvragen doormidden van aanvraag of telefoon wij komen desgewenst bij u op locatie zodat wij de situatie goed kunnen bekijken. Onze specialisten kunnen een offerte op maat maken zodat u kan zien wat de kosten zijn voor het basis onderhoud en de periodieke keuringen van uw hijs- en hefmiddelen zodat u er zeker van kunt zijn dat u de beste maatregelen getroffen heeft om uw werkomgeving een veilige (werk)plaats hebt gehouden. Als het veiligheid aankomt, kunt u als werkgever niet voorzichtig genoeg zijn.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in