Skip to the content

Inspectie magazijnstellingen

Magazijnstellingen dienen periodiek door een deskundige keurmeester te worden gekeurd. Een keuring is een momentopname, maar draagt bij aan een veilige werkplek. U als werkgever bent hiervoor verantwoordelijk. Niet alleen vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap, maar zeker ook vanuit het oogpunt van (juridische) aansprakelijkheid. Keuringen brengen tijdig gebreken aan het licht, die anders voor vervelende situaties kunnen zorgen. Dat het nodig is om een heftruck jaarlijks te keuren, begrijpt iedereen. Waarom magazijnstellingen echter gekeurd dienen te worden, is niet altijd voor iedereen duidelijk. Magazijnstellingen hebben immers geen bewegende delen? Nee, dat klopt in principe, maar magazijnstellingen staan wel bloot aan de gevaren die andere bewegende delen in een magazijn met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan rondrijdende heftrucks of ander verkeer dat zich in de paden van een magazijn bevindt. Een verkeerde installatie of een verkeerde belading kunnen een magazijnstelling ook verzwakken.

Periodieke keuring

Een werkgever dient alle gebruikte arbeidsmiddelen periodiek te laten keuren. Een magazijnstelling is een arbeidsmiddel. Uit een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) die de werkgever opstelt blijkt hoe frequent een magazijnstelling gekeurd dient te worden. Voor de veiligheid is het altijd aan te raden om een magazijnstelling minimaals eens per jaar te laten keuren door een deskundige keurmeester. Voor ARBO wetgeving en BMWT-Keur weet een gecertificeerde keurmeester aan welke eisen magazijnstellingen volgens de normen moeten voldoen. Als bewijs van een uitgevoerde magazijnkeuring ontvangt de werkgever een keuringsrapport. De keurmeesters van Royal Safety zijn allemaal gecertificeerd als keurmeester en weten precies op welke controlepunten ze moeten letten bij het uitvoeren van een keuring.

Controlepunten magazijnkeuringen

Tijdens een keuring van magazijnstellingen en entresolvloeren wordt gekeken naar de technische staat, waarbij o.a. wordt gelet op onderstaande punten.

 • Aanwezigheid van de ligger borging.
 • Aanwezigheid van de juiste draagkrachtborden.
 • Doorbuiging van de liggers. - Aanrijdschades.
 • Aanwezigheid en de kwaliteit van de aanrijdbeschermers. 
 • Verankering van de stellingen.
 • Genomen maatregelen met betrekking tot afwijkende pallets.
 • Aanwezigheid van afstandshouders tussen de stellingen.
 • Kwaliteit van de ondervloer.
 • Aanwezigheid van evt. benodigde doorvalbeveiliging.

U ontvangt een uitgebreid rapport van onze bevindingen waarin wij niet alleen specifiek beschrijven in welke staat wij uw magazijnaanstellingen aantroffen en hoe wij deze met het oog op wet- en regelgeving beoordeeld hebben, maar geven wij ook onderhoudstips en advies over eventuele vervolgschade gerepareerd en voorkomen kan worden. Onze deskundige keurmeesters zijn u graag proactief van dienst met een goed advies. 

Voordelen keuringen door Royal Safety:

 1. Keuringen magazijnstellingen conform NEN EN 15635, wet- en regelgeving
 2. Deskundig personeel met jaren lange ervaring
 3. Gecertificeerde keurmeesters
 4. Keuringen van alle soorten en merken
 5. Scherp in prijs zonder in te leveren op deskundigheid

Wij zijn u graag van dienst u kunt vrijblijvend advies aanvragen doormidden van aanvraag of telefoon wij komen desgewenst bij u op locatie zodat wij de situatie goed kunnen bekijken. Onze specialisten maken offerte op maat zodat u kan zien wat de kosten zijn voor het basis onderhoud en de periodieke keuringen van uw magazijnstellingen zodat u te allen tijde uw magazijn een veilige (werk)plaats kunt houden.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in