Skip to the content

Inspectie speeltoestellen, speelgelegenheden en gymtoestellen

Op het moment dat kinderen gaan spelen, vergeten zij even alle grenzen en beperkingen. Soms lijkt het alsof de kinderen zelfs de zwaartekracht willen tarten tijdens het spelen, zeker wanneer zij aan het spelen zijn op speeltoestellen. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker wanneer het de kleinste kinderen zijn die op het speeltoestel gevaarlijke capriolen uit proberen te halen. Vergeet daarnaast niet dat er vaak veel kinderen tegelijkertijd gebruikmaken van de speeltoestellen. Deze moeten dus aardig wat aankunnen om niet gevaarlijk te zijn!

Wanneer deze speeltoestellen opgeleverd worden, voldoen zij vaak aan de eisen aangezien er een opleverinspectie gehouden zal worden wanneer het bij een gerenommeerd bedrijf afgenomen is. Maar wat gebeurt er wanneer het speeltoestel een jaar gebruikt wordt?

Periodieke inspectie speeltoestellen

Een speeltoestel dat tijdens de oplevering helemaal in orde was, kan een jaar later levensgevaarlijk geworden zijn. Hierbij maakt het niet eens uit of het speeltoestel binnen of buiten staat. De speeltoestellen voor buitengebruik zijn namelijk behandeld om zo geen last te hebben van de weersinvloeden. Het is vooral het intensieve gebruik door de kinderen dat zijn weerslag zal hebben op de materialen en de verbindingen. Vergeet daarbij niet dat er regelmatig mensen op de speeltoestellen te vinden zijn die hier eigenlijk niet op zouden moeten klimmen.

Wanneer de materialen of de verbindingen wat zwakker beginnen te worden, moet er direct ingegrepen worden. Op het moment dat een bepaalde koppeling of een verbinding zwak wordt, wordt het volledige speeltoestel namelijk gevaarlijk voor de kleine kinderen. Zij merken niet dat er een probleem is, kunnen zichzelf openhalen aan scherpe kantjes of hoeken, of merken pas te laat dat het speeltoestel in gaat storten. Daarom is het belangrijk dat de speeltoestellen op tijd gecontroleerd worden om te zien of alles nog in orde is. Dat kunt u niet zelf, het is verstandiger om dit over te laten aan de experts die hier speciaal gereedschap voor hebben en ook daadwerkelijk een inspectierapport uit kunnen schrijven.

Waar kijken wij onder andere naar:

  • Sterkte stabiliteit
  • Veilige toegang
  • Vrije ruimte
  • Mogelijke beklemmingsgevaar
  • Scherpe randen en punten
  • Valbeveiliging en valruimte

Wetgeving en het welzijn van de kleinsten

Er zijn wettelijke eisen waar speeltoestellen aan moeten voldoen. Wanneer de speeltoestellen niet langer aan de wettelijke eisen voldoen, mogen deze speeltoestellen niet langer gebruikt worden. Worden de speeltoestellen die niet aan de eisen voldoen toch gebruikt en gebeuren er ongelukken, dan zal de eigenaar aansprakelijk gesteld worden. Dat is een vervelende situatie. Niet alleen omdat de wetten niet nageleefd zijn, maar vooral omdat het gaat om de kleinste mensen die wij als volwassenen moeten beschermen tegen gevaar.

Royal Safety is uw servicepartner op het gebied van veiligheid. Wij houden ons niet alleen bezig met brandveiligheid en arbeidsveiligheid, maar hebben ook alles in huis voor de inspectie van

speeltoestellen. Onze ervaring en expertise maakt het niet alleen mogelijk om de inspectie van speeltoestellen te verrichten om te zien of de wet nageleefd worden, wij kunnen u ook voorzien van advies zodat u weet hoe u de levensduur van de speeltoestellen kunt verlengen, zodat deze nog vele jaren aan de eisen zullen voldoen. Royal Safety: Samen gaan we voor veiligheid.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in