Skip to the content

Keuren ladders, trappen en stijgeronderdelen

Wanneer je klussen zelf wil uitvoeren of wil laten doen dan heb je soms hulpmiddelen nodig. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan verfwerkzaamheden of schoonmaakwerkzaamheden in de hoogte. Wanneer jij de opdrachtgever, werkgever of eigenaar van deze ladders, trappen of en/of steigermaterialen bent dan ben je tot op zekere hoogte verantwoordelijk voor de staat en de conditie waarin deze hulpmiddelen verkeren. In sommige gevallen ben je hier ook wettelijk aansprakelijk voor. Het is dan ook niet voor niets verplicht om dit type hulpmiddelen regelmatig te laten controleren en keuren.

Er is een verschil tussen het controleren van de materialen en een officiële keuring. Bij een officiële keuring door Royal Safety wordt er zeer expliciet naar verschillende onderdelen gekeken door een van de specialisten. Deze zogeheten keurmeesters zijn gediplomeerd en/of gecertificeerd in hun vakgebied. De materialen worden niet alleen met het oog getest, maar worden ook aan een aantal eenvoudige praktische tests onderworpen, om ervoor te zorgen dat enige risico’s bij gebruik uitgesloten zijn of in ieder geval in het keuringsrapport worden meegenomen, zodat de gebruiker hier vooraf van op de hoogte gesteld wordt. Royal Safety garandeert een kwalitatief hoogwaardig keuringsrapport op al je ladders, steigers en hulpmiddelen, die ervoor zorgt dat risico’s op de werkplek tot een minimum beperkt blijven. Het gebruik van trappen en steigers is op zichzelf al gevaarlijk genoeg en het materiaal dient dan ook in topconditie te zijn.

Aan de conditie van ladders, trappen en steigermaterialen, is bepaalde regelgeving gesteld. Deze wetgeving houdt onder meer in dat er minimaal jaarlijks een controle uitgevoerd dient te worden, waarbij deze hulpmiddelen met het oog worden gecheckt om te controleren of er verdere tests uitgevoerd dienen te worden om de betrouwbaarheid en conditie verder te checken.

Ladders, trappen en steigermaterialen moeten op verschillende momenten gekeurd en gecontroleerd worden. Afhankelijk van het type hulpmiddel en natuurlijk de frequentie van het gebruik en de risico factor worden er inspecties en controles uitgevoerd. Uiteraard zijn de frequenties nogal flexibel, omdat bijvoorbeeld in de winter er over het algemeen aanzienlijk minder vaak gebruik gemaakt wordt van steiger materialen. Hetzelfde geldt voor een periode als de bouwvak. De door de fabrikant gestelde eisen met betrekking tot de controles worden vaak als graadmeter gebruikt, indien het type en de frequentie van het gebruik ook hetzelfde is zoals de fabrikant adviseert.

Veiligheid

Zoals de naam al zegt staat natuurlijk alles bij de Royal Safety Group in het teken van jouw veiligheid. Het advies van Royal Safety is dan ook om je niet louter te beperken tot de minimale frequentie van 1 keuring per jaar, maar meerdere malen per jaar en voor- en na elke keer dat je de materialen gebruikt deze aan een aantal eenvoudige tests te onderwerpen. Dit is vaak een relatief kleine moeite of ingreep en kan rampen voorkomen. Een officiële keuring is natuurlijk zeer effectief, maar is nooit een garantie voor geen ongelukken en uiteindelijk hangt alles af van hoe de steigermaterialen, trappen en ladders gebruikt worden en ook hoe deze opgeslagen worden bijvoorbeeld. Als opdrachtgever of werkgever ben je uiteraard verantwoordelijk voor je cliënt of werknemer en wil je dat deze zich zo veilig mogelijk voelt. Daarnaast ben je als gezegd ook vaak juridisch aansprakelijk, dus je doet jezelf een groot plezier door regelmatig jouw materialen en hulpmiddelen te laten keuren door Royal Safety.

Voordelen van Royal Safety periodieke keuringen

Zoals gezegd zijn er vele redenen om gebruik te maken van de expertise van Royal Safety om jouw materialen te laten keuren en met een veilig gevoel aan jouw klus te beginnen of de materialen over te dragen aan de uitvoerder of cliënt. Wij hebben de voordelen nog even voor je op een rijtje gezet.

1. Ervaren, vakkundig en gecertificeerde experts voeren de keuring uit
2. Alle keuringen van trappen, ladders en steigermaterialen voldoen aan de juridische normen als gesteld in de NEN wet- en regelgeving, of VCA.
3. Keuringen worden uitgevoerd ongeacht het type materiaal of het merk, of soort ladder, steiger of trap. Zo voert Royal Safety ook keuringen uit voor bijv. houten ladders en vaste ladders. 
4. Zeer hoogwaardige kwaliteit van keuringen voor een scherpe prijs

Wanneer je graag de mogelijkheden wil ontdekken van wat Royal Safety voor jou en/of jouw bedrijf kan betekenen dan komen wij graag in contact met je. Onze medewerkers staan je graag te woord en geven je advies op maat en antwoord op al je vragen. Indien nodig of gewenst dan is het geen enkel probleem om op locatie langs te komen om jouw vraag beter te begrijpen en de locatie te bekijken. Onze experts maken met plezier een vrijblijvende offerte op maat, zodat je precies weet waar je aan toe bent, wanneer we besluiten om een samenwerking aan te gaan. De offerte bevat onder andere periodieke keuringen en het basisonderhoud van de materialen om ervoor te zorgen dat deze in de veiligst mogelijke staat en conditie blijven. Door een samenwerking met Royal Safety aan te gaan kan je ervan op aan dat je een stap in de juiste richting genomen hebt om zowel voor jezelf als voor je uitvoerders en cliënten een zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in