Skip to the content

Keuren ladders, trappen en stijgeronderdelen

Inspectie aan ladders en stijgers

Als werkgever of eigenaar van trappen, ladders of steiger materiaal dan hebt u de plicht om er voor te zorgen dat deze materialen in een optimale conditie verkeren wanneer er mee gewerkt wordt. De veiligheid en de gezondheid van uw werknemers of medewerkers staat immers op het spel. Daarom is het verplicht dat deze materialen periodiek gekeurd moeten worden.

Een keuring dient te worden verricht door een keurmeester. Een keurmeester is een gecertificeerde expert die precies waar hij bij een keuring naar moet kijken. De experts van Royal Safety zijn allemaal gecertificeerde keurmeesters met jarenlange specialistische ervaring als het aankomt op het keuren van trappen, ladders of steiger materiaal. Wij keuren niet alleen optisch, maar hanteren een specifiek keuringssysteem waarbij wij de materialen ook beproeven. Dit doen we om er zeker van te zijn dat ladders, trappen en steiger materiaal dat het kleinst mogelijke mankement vertoond uit het operationele proces gefilterd wordt. Deze ladders, trappen en steiger materialen worden immers voor gevaarlijk werk gebruikt en het is bijzonder onwenselijk als er ondanks een geldig keuringsrapport toch een risico op een ongeval bestaat.

In de wettelijke eisen die nu gelden voor ladders, trappen en steiger materiaal wordt onder meer bepaald dat deze ten minste een maal per jaar optisch worden onderzocht, waarbij het zo nodig wordt beproefd. Deze persoon of instelling die deze controle uitvoert dient daarbij over de daartoe uitrusting te beschikken.

Trappen, ladders en steiger materiaal heeft ieder een eigen minimale termijn tussen periodieke keuringen, inspectie en beproeving voorgeschreven gekregen. Deze intervallen dienen te allen tijde te worden aangepast (verkort) indien sprake is van zeer intensief of ruw gebruik, conform de door de fabrikant in de gebruikshandleiding opgenomen voorschriften.

Veiligheid

Royal Safety Group houdt zich aan de wettelijk gestelde intervallen, maar adviseert te allen tijde om uw ladders, trappen en steiger materiaal niet alleen jaarlijks te laten controleren, maar ook jaarlijks te laten keuren. Een keuring is immers een bepalende momentopname en in een jaar tijd kan veel gebeuren als het materiaal zwaar belast is. Een keuring draagt bij aan een veilige werkplek. U als werkgever bent hiervoor verantwoordelijk. Niet alleen vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap, maar zeker ook vanuit het oogpunt van (juridische) aansprakelijkheid. Keuringen brengen tijdig gebreken aan het licht, die anders voor vervelende situaties kunnen zorgen.

Voordelen keuringen door Royal Safety:

 1. Keuringen ladders, trappen en steiger materiaal conform NEN, wet- en regelgeving
 2. Deskundig personeel met jaren lange ervaring
 3. Gecertificeerde keurmeesters
 4. Keuringen van alle soorten en merken
 5. Scherp in prijs zonder in te leveren op deskundigheid

Wij zijn u graag van dienst u kunt vrijblijvend advies aanvragen doormidden van aanvraag of telefoon wij komen desgewenst bij u op locatie zodat wij de situatie goed kunnen bekijken. Onze specialisten maken voor u een offerte op maat zodat u kan zien wat de kosten zijn voor het basis onderhoud en de periodieke keuringen van uw ladders, trappen en steiger materiaal zodat u er zeker van kunt zijn dat u de beste maatregelen getroffen heeft om uw werkomgeving een veilige (werk)plaats hebt gehouden. Als het veiligheid aankomt, kunt u als werkgever niet voorzichtig genoeg zijn.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ongelukkenmeter 2018

 • 124.040 branden
 • 65.000 inbraken
 • 2500 arbeidsongevallen

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in