Skip to the content

Keuren valbeveiliging

Als werkgever of eigenaar van valbeveiliging hebt u de plicht om er voor te zorgen dat deze materialen in een optimale conditie verkeren wanneer er mee gewerkt wordt. De veiligheid en de gezondheid van uw werknemers of medewerkers staat immers op het spel. Daarom is het verplicht dat deze materialen periodiek gekeurd moeten worden. 

Een keuring dient te worden verricht door een keurmeester. Een keurmeester is een gecertificeerde expert die precies waar hij bij een keuring naar moet kijken. De experts van Royal Safety zijn allemaal gecertificeerde keurmeesters met jarenlange specialistische ervaring als het aankomt op het keuren van valbeveiliging. Wij keuren niet alleen optisch, maar beproeven het materiaal ook. Het is verplicht om valbeveiliging ten minste eens per jaar te laten keuren. Dit is de wettelijke minimum eis. Om het materiaal in gebruik te kunnen houden dient aangetoond te kunnen worden dat het materiaal aan de geharmoniseerde NEN normen (NEN-EN 365) voldoet.

Het niet of niet afdoende laten keuren van het materiaal kan u als werkgever op hoge boetes komen te staan, maar belangrijker is natuurlijk dat de kans op falen van persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens gebruik toeneemt. Dat is onwenselijk want de gevolgen daarvan kunnen groot zijn. 

Europese normen

Alle valbeveiligingsproducten vallen onder de Europese Normen, de NEN-EN normen. Elk product dat gezien wordt als persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) moet voldoen aan deze geharmoniseerde Europese normen. Deze verschillen per product, maar er is één overkoepelende norm: NEN-EN 365. Hierin staan standaarden voor algemene eisen voor gebruiksaanwijzingen, onderhoud, periodieke inspectie, reparatie, merken en verpakking.

Het keuren van deze materialen is een serieuze zaak en het is daarom van groot belang om de keuring te laten verrichten door iemand die weet waar hij het over heeft en gecertificeerd is om als keurmeester van deze materialen te werken.

Keuring

Wat zijn aspecten waarop wordt gelet tijdens een keuring? Wij controleren of elk persoonlijk beschermingsmiddel voorzien is van een label met hierop de merknaam, fabrikant, het serienummer, productiejaar, de geldende EN normering en het CE logo en dat dit label goed leesbaar is. Als dit label niet meer leesbaar is, wordt het product direct afgekeurd! Elk product bestaat uit meerdere onderdelen. Een harnas heeft bijvoorbeeld schouder- en beenbanden, metalen delen en sluitingen. Een automatisch valstopapparaat met staalkabel bestaat uit onder meer een behuizing, remrichting, valdemper en een metalen veiligheidshaak met sluiting. Producten zonder mechanische werking, zoals een harnas, worden ‘op zicht’ geïnspecteerd, bijvoorbeeld:

 • Is het schoon? 
 • Zitten er rafels aan de gordels 
 • Verdere sporen van slijtage, zoals verkleuring
 • Wat is de conditie van de stiksels en naden? 
 • Zijn er grove beschadigingen? 
 • Werken de sluitingen goed?
 • Zijn de metalen delen vrij van corrosie? 

Voordelen keuringen door Royal Safety:

 1. Keuringen valbeveiliging conform NEN, wet- en regelgeving
 2. Deskundig personeel met jaren lange ervaring
 3. Gecertificeerde keurmeesters
 4. Keuringen van alle soorten en merken
 5. Scherp in prijs zonder in te leveren op deskundigheid

Wij zijn u graag van dienst u kunt vrijblijvend advies aanvragen doormidden van aanvraag of telefoon wij komen desgewenst bij u op locatie zodat wij de situatie goed kunnen bekijken. Onze specialisten maken een offerte op maat zodat u kan zien wat de kosten zijn voor het basis onderhoud en de periodieke keuringen van uw valbeveiliging zodat u er zeker van kunt zijn dat u de beste maatregelen getroffen heeft om uw werkomgeving veilig te houden. Als het veiligheid aankomt, kunt u als werkgever niet voorzichtig genoeg zijn.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in