Skip to the content

Mangatwacht huren

De mangatwacht bewijst jou en je bedrijf een dienst!

In sommige bedrijven en industrieën wordt er met specifieke middelen gewerkt in afgesloten of besloten ruimtes. In de meeste gevallen zijn deze ruimtes toegankelijk door een kleine opening waar net een persoon doorheen kan. De reden dat de opening naar deze ruimte zo klein is heeft vaak te maken met veiligheidsaspecten. Wanneer er in een fabriek of op een werkplaats gebruik gemaakt wordt van dit type ruimte dan is het vaak verplicht om ook een mangatwacht te hebben. Het woord mangatwacht komt voort uit het woord “gat”, waarmee wordt gerefereerd naar de opening van de ruimte, waardoor vaak een man past. Royal Safety voorziet nu in het faciliteren van een professionele en kundige mangatwacht die jouw bedrijf een dienst kan bewijzen.

Wat doet een mangatwacht?

Een mangatwacht die door Royal Safety voor jouw bedrijf of fabriek wordt ingezet is gediplomeerd (o.a. ISO-9001 en VCA) en beschikt over de expertise die nodig is om de situatie voor de werknemers die in de besloten ruimte werken zo veilig mogelijk te maken. Een van de essentiële onderdelen hiervan is het controleren van wie er op welke momenten aanwezig is in de ruimte en het bijhouden van de activiteiten die de werknemer uitvoert, om op die manier het risico in te kunnen schatten. Het is hierbij belangrijk dat de persoon in de besloten ruimte goed moet kunnen communiceren met de mangatwacht die zich buiten de ruimte bevindt. De mangatwacht van Royal Safety zorgt op basis van de expertise en de richtlijnen waarover hij of zij geïnformeerd is dat elk risico in de kiem gesmoord wordt en de kans op calamiteiten aanzienlijk verkleind wordt. In sommige gevallen en op verzoek kan Royal Safety ook voorzien in een mangatwacht die ook taken als brandwacht kan uitvoeren.

Een buitenwacht of veiligheidswacht bevindt zich nooit in de besloten ruimte

De reputatie die de rol van mangatwacht heeft is misschien niet de meest actieve, maar het tegendeel is waar en deze rol mag dan ook absoluut niet onderschat worden. De ruimtes die in de gaten worden gehouden zitten vaak vol risico’s die potentieel gevaar kunnen opleveren voor de werknemer in de ruimte, als ook de rest van het bedrijf en aanwezigen in het pand. Een mangatwacht zal zich nooit in de ruimte zelf bevinden tijdens de dienst, omdat deze altijd het contact met buiten moet behouden. Vanwege het feit dat de wacht nooit zelf in de ruimte aanwezig is, wordt er vaak in plaats van over een mangatwacht ook wel gesproken van een buitenwacht of veiligheidswacht.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in