Skip to the content

Keuring NEN 3140 elektrische arbeidsmiddelen

Het plegen van onderhoud aan de elektrische arbeidsmiddelen waarmee binnen uw bedrijf gewerkt wordt is een belangrijk onderdeel voor veiligheid in uw pand/gebouw. Het is van groot belang voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers dat uw elektrische arbeidsmiddelen functioneren zoals ze behoren te functioneren. Royal Safety onderhoudt, controleert en adviseert u graag. Onze service monteurs met jarenlange ervaring kunnen u alles vertellen over de staat van het onderhoud van uw elektrische arbeidsmiddelen en wat dat betekent voor de veiligheid van de mensen die er mee werken, maar ook wat eventuele risico’s van storingen of achterstallig onderhoud zijn voor uw gebouw. Het keuren en onderhouden van elektrische arbeidsmiddelen is een specialistisch vak. Onze breed opgeleide service monteurs onderhouden en controleren alle soorten en merken elektrische arbeidsmiddelen.

Periodieke controle wettelijk verplicht

U bent als werkgever verplicht om het materiaal waarmee uw medewerkers dagelijks hun werkzaamheden uitvoeren in optimale staat van onderhoud te houden. Dit zorgt er voor dat de veiligheid en de gezondheid van de mensen die met het materiaal moeten werken niet in gevaar komt. De normen die bepalen wat in goede staat van onderhoud inhoudt, zijn vastgelegd in de norm NEN-3140. Naast dat het zorgen van een veilige arbeidsplaats en deugdelijke apparatuur een vorm van goed werkgeverschap is, wordt in de wet ook gesteld dat u als werkgever of eigenaar van de apparatuur ook juridisch aansprakelijk gesteld kan worden voor de gevolgen van een ongeval veroorzaakt door ondeugdelijk of onvoldoende c.q. incorrect gecontroleerd elektrisch arbeidsmateriaal. Veel verzekeringsmaatschappijen eisen daarom in hun polisvoorwaarden dat het elektrisch arbeidsmateriaal periodiek gekeurd dient te worden.   De NEN-3140 inspectie is een keuring die wettelijk bepaald is en periodiek uitgevoerd dient te worden. Een risico analyse van het elektrisch arbeidsmateriaal waar in uw bedrijf meegewerkt wordt, bepaald de frequentie van de keuringen. Sowieso dient al het materiaal eens per vijf jaar geïnspecteerd en gekeurd te worden.

Werkwijze

De gespecialiseerde monteurs van Royal Safety controleren uw elektrische arbeidsmiddelen op een veilige werking van alle componenten. Dit doen ze niet alleen door een visuele inspectie uit te voeren, maar ze beproeven en meten uw apparatuur conform onze werkwijze. Wij beoordelen de staat van uw elektrische arbeidsmiddelen onder andere door de volgende werkzaamheden te verrichten:

 • Het meten van de isolatieweerstand van de elektrische arbeidsmiddelen.          
 • Het meten van de aarsverspreidingsweerstand             
 • Het meten en testen van de aardlekschakelaars
 • Het controleren van de automatische uitschakeling van de voeding          
 • Het controleren van de gefaseerde volgorde.

Nadat wij de keuring hebben voltooid ontvangt u van ons een inspectierapport dat u kunt overhandigen aan uw verzekeraar.

Voordelen keuringen door Royal Safety:

 1. Keuringen elektrische arbeidsmiddelen conform NEN-3140
 2. Deskundig personeel met jaren lange ervaring
 3. Digitale loop lijsten met certificaat
 4. Keuringen van alle soorten en merken
 5. Scherp in prijs zonder in te leveren op deskundigheid

Wij zijn u graag van dienst u kunt vrijblijvend advies aanvragen doormidden van aanvraag of telefoon wij komen desgewenst bij u op locatie zodat wij de situatie goed kunnen bekijken. Onze specialisten kunnen voor u een offerte op maat maken zodat u kan zien wat de kosten zijn voor het basis onderhoud van uw elektrische arbeidsmiddelen

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in