Skip to the content

Beveiligingsscan en beveiligingsplan

Veiligheid in uw bedrijf begint met beveiliging. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de beveiliging van bedrijven en gebouwen niet in de eerste instantie bedoeld om de inbrekers te kunnen identificeren of in te sluiten wanneer zij eenmaal binnen zijn. Het idee is om de inbrekers buiten te houden, en wel op zo'n manier dat zij niet eens proberen om uw gebouw of bedrijf binnen te komen. Het ophangen van een bordje met een waarschuwing dat het bedrijf beveiligd is door Royal Safety kan er samen met een camera in het zicht al voor zorgen dat de inbrekers niet eens proberen de deuren of ramen open te breken. De bedrijven die de meeste inbraakpogingen op de teller hebben staan, zijn de bedrijven die geen beveiligingsmaatregelen in het zicht hebben hangen. De inbrekers nemen aan dat het risico hier het kleinst is, en terecht.

Wat moet er gebeuren binnen uw bedrijf?

Het is niet makkelijk om uit de losse pols te beginnen met het beveiligen van een bedrijf of gebouw. De praktijk leert zelfs dat het onmogelijk is zonder eerst een beveiligingsscan te maken. Waar zijn mogelijke ingangen, welke ruimtes zijn het meest kwetsbaar en welke ruimtes zijn ruimtes waar u echt geen mensen in wilt hebben? Hoe kan de infrastructuur van de bestaande beveiliging verbeterd worden, of moet alles vervangen worden om zo een samenhangend systeem op te zetten?

Het beste is om een volledige beveiligingsscan te maken om zo te zien wat er exact beveiligd moet worden en waar de kwetsbare punten liggen. Wanneer de scan klaar is, kunt u aan het werk met een beveiligingsplan. Hierbij kijkt u hoe u de kwetsbare punten zo goed mogelijk in kunt dekken, om zo tot een goed beveiligd gebouw of pand te komen. Hierbij kunt u denken aan verschillende manieren om de veiligheid te verhogen:

  • Beveiligingscamera's
  • Mistgeneratoren
  • Kluizen
  • Sloten
  • Alarminstallaties
  • Toegangscontrole

Het beste is om het systeem samenhangend en logisch te maken. Een deur die tweemaal beveiligd is, terwijl de deur erachter helemaal niet voorzien is van inbraakbeveiliging is bijvoorbeeld geen slimme aanpak. Ook is het verstandig om binnen het pand een aantal deuren te kiezen die inbraakveiliger gemaakt moeten worden. Hier zijn speciale zware metalen deuren voor die gemakkelijk van binnenuit geopend kunnen worden, maar die van buitenaf niet zonder sleutel geopend kunnen worden. Zo houdt u de inbrekers een stuk langer bezig.

De rol van Royal Safety

Het maken van een beveiligingsscan en beveiligingsplan is een uitgebreide klus die expertise en tijd vereist. De kans is groot dat u geen van beide heeft en daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar een servicepartner die u het werk uit handen kan nemen. Zo krijgt u het beste resultaat en kunt u in de tussentijd verder met uw werkzaamheden. Royal Safety heeft hier jarenlange ervaring mee en kan desgewenst direct kijken naar de brandveiligheid en brandpreventie binnen uw bedrijf, zodat u een echt samenhangend en veilig systeem krijgt binnen uw bedrijf.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in