Skip to the content

Mistgenerator

Heeft u alle conventionele beveiligingsmiddelen al geprobeerd, maar heeft u sterk het idee dat er nog iets meer gedaan zou kunnen worden om de inbrekers en overvallers buiten de deur te houden? Dan is de mistgenerator zeker een goede optie. De mistgenerator werkt niet zozeer preventief als inbraakbeveiliging zou doen. Het is meer een middel om inbrekers en overvallers die al binnen zijn het zicht te belemmeren, zodat zij geen schade aan kunnen richten en de uitgang niet meer kunnen vinden, zodat zij overmeesterd kunnen worden door de politie die gealarmeerd wordt. Een mistgenerator is na een inbraak of overval al terugverdiend.

Hoe werkt de mistgenerator?

Een mistgenerator is eigenlijk een redelijk eenvoudig concept. Er zijn twee manieren om de mistmachine te activeren. De eerste manier is door deze te koppelen aan de alarminstallatie. Gaat het alarm af, dan zal de mistmachine beginnen met het volspuiten van de ruimte met mist. Heeft u een beveiliger, of is de mistgenerator bedoeld voor een winkelpand, dan kunt u deze ook handmatig activeren door bijvoorbeeld een paniekknop binnen bereik te houden. Wanneer de mistgenerator geactiveerd wordt, zal deze binnen enkele seconden de volledige ruimte vullen met mist. Het maximale zichtveld zal niet meer dan dertig centimeter bedragen wanneer u een mistgenerator aangeschaft heeft die ook daadwerkelijk genoeg ruimte heeft voor de ruimte die gevuld moet worden.

De mist uit de mistgenerator is niet schadelijk en wordt voor gebruik getest. De mist is uitsluitend bedoeld om de inbrekers of misdadigers het zicht te ontnemen, zodat zij zich niet meer kunnen oriënteren en geen andere dingen kunnen ontvreemden. In veel gevallen weten zij ook de uitgang niet te vinden, zeker niet wanneer de ruimte niet geventileerd is. Is de mistgenerator aangesloten op een alarmsysteem, dan zal ook de politie verwittigd worden.

Waarom een mistgenerator?

 • Sterke manier om inbrekers buiten te houden
 • Gemakkelijk te koppelen aan een bestaande alarminstallatie
 • Geef inbrekers geen enkele kans in uw bedrijf of loods omdat zij niets kunnen zien
 • Mistbeveiliging is een manier van beveiliging waar inbrekers geen antwoord op hebben

Direct gebruikmaken van de voordelen, of benieuwd naar de prijs voor een mistgenerator in uw bedrijf? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Een mistgenerator installeren

Een mistgenerator kan eigenlijk op elke plek gemonteerd worden waar u dit wilt. Hierbij komen verschillende keuzes naar voren. Wilt u dat de mistgenerator zichtbaar is voor de inbrekers of overvallers zodat zij nog een moment hebben om de juiste keuze te maken? Zorgt u er in ieder geval voor dat de mistgenerator niet in de weg komt te staan, en bij voorkeur ook niet op een punt waar veel mensen langsheen moeten met zware machines. Het zou zonde zijn wanneer de mistmachine beschadigd zou raken. Een goede optie is montage aan het plafond, of een hogere montage aan een muur zodat de generator niet in de weg staat of hangt.

Royal Safety helpt u graag met het vinden van de juiste mistgenerator voor de ruimtes die u veiliger wilt maken. Zo kunnen wij de Protect modellen direct bij u plaatsen. Dit gaat uiteraard geheel volgens de Europese regelgeving:

 • Wij volgen de NEN-EN 50131-8:2009- certificering
 • Daarnaast volgen wij het document 'Installatie mistgeneratoren'
 • Dit document bevat de voorschriften rond projectie en prestatie-eisen

Wij kunnen u ook helpen met montage en onderhoud aan de machine, zodat deze op elk moment aan het werk kan gaan wanneer dit nodig is. Royal Safety kan uw bedrijf verder helpen met alle vormen van veiligheid die belangrijk zijn voor uw bedrijf, zodat u met een gerust hart de dingen kunt doen die u moet doen.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in