Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor uw droge blusleidingen. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Controle & Onderhoud
 • Aanleggen & Reparatie
 • Afpersen, testen of beproeven
 • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
 • Conform NEN 1594

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

droge blusleiding afpersen beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Het afpersen droge blusleidingen door vakmensen

afpersen droge blusleiding
afpersen droge blusleiding

Een droge blusleiding is een manier om in hoge gebouwen het werk voor de brandweer gemakkelijker te maken. Het verhoogd de brandveiligheid en het is een blusvoorziening voor de brandweer. Droge blusleidingen zijn leidingen in de meeste gevallen van staal met daarbij de juiste brandslangaansluitingen en aansluitingen voor de voeding. Het zorgt ervoor, dat de brandweer met de installatie van de brandweerauto de juiste hoeveelheid water zeer snel op de juiste plek kan krijgen. Wanneer een gebouw een droge blusleiding heeft is het wettelijk verplicht om het jaarlijks te laten controleren op de aansluitpunten, de druk en ook de waterdichtheid.

 

Wanneer is een droge blusleiding verplicht?

Niet ieder gebouw hoeft een droge blusleiding te hebben. Het is voor gebouwen waarbij de hoogste verdieping twintig meter hoog is, wanneer het om een uitgestrekt pand gaat, bij gebouwen met waar het moeilijk is voor de brandweer om er met een voertuig te komen. 

Laat de droge blusleiding afpersen door specialisten

De brandveiligheid is natuurlijk essentieel voor mensen, materiaal en voorraden. Het is belangrijk om te zorgen, dat wanneer er een brand uitbreekt deze optimaal en op de beste mogelijke manier beheerst kan worden. Het 5 jaarlijks afpersen van de droge blusleiding is daarom van groot belang en door voor een goede jaarlijkse controle te kiezen kunt u onbezorgd vertrouwen op het snel beheersen van een brand.

Een specialist zal de NEN 1594 norm naleven bij een inspectie en controle van de droge blusleidingen. Royal Safety doet dit ook!

Het onderhoud van de droge blusleiding!

Ieder jaar wordt de droge blusleidingen gecontroleerd en onderhouden. Het gaat hier om meerdere zaken, waaronder:

 • Het fysiek en visueel controleren van alle delen (ook de aansluitkast)
 • Een controle van de brandaansluitingen- en de voedingsaansluitingen
 • Het conditioneren van de afdichtingen (rubber)
 • Controle van de spindels en het conditioneren ervan

Een uitgebreide controle iedere vijf jaar!

Eens in de vijf jaar moet er een uitvoerige controle en onderhoud worden uitgevoerd. Het gaat hier om een test van de lekdichtheid en de sterkte van de droge blusleidingen.  De jaarlijkse controle wordt dan natuurlijk ook uitgevoerd. Daarnaast worden de ontluchtingsventielen gecontroleerd op hun functioneren,  het beproeven van de leidingen op 1600 of 2400 kpa (16 of 24 bar) , de leidingen worden leeg gemaakt (dit kan eventueel ook bij de aftaprichting) en afgesloten. Natuurlijk worden lekkages opgelost als dit mogelijk is. Waar er direct reparaties uitgevoerd kunnen worden, wordt dit gedaan uiteraard in overleg.

Ook is er een onderhoudsrapport! Hierin wordt alles genoteerd over de status van de droge blusleidingen.

Royal Safety

Wij zijn een specialist in het aanleggen, repareren, onderhouden en controleren van droge blusleidingen. We hebben alleen vakmensen welke gecertificeerd zijn. We werken volgens alle vereisten en wetten welke in Nederland gelden. Daarnaast zijn we een erkend onderhoudsbedrijf. U kunt dus zonder zorgen het aanleggen, controleren en onderhouden van uw droge blusleidingen aan ons overlaten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden ?

Dan is het goed om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen dan in kaart brengen welke maatregelen voor een betere brandveiligheid aan te raden zijn in uw gebouw. We doen dit voor bedrijven en particulieren.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in