Skip to the content

Bedrijfsstilstand voorkomen door de juiste maatregelen te treffen

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor een blusgasinstallatie. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Aanleg blusgasinstallatie specifiek voor serverruimtes
  • Keuring, controle, onderhoud & reparatie blusgasinstallatie
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

blusgasinstallatie serverruimte beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Blusgasinstallatie serverruimte

Voorkom schade aan elektrische apparaten, servers en andere hardware met een gasblusinstallatie

Brandveiligheid is zeer belangrijk zowel thuis als in gebouwen met een bedrijfsmatige functie. Brandbestrijding vormt een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid. Een blusinstallatie is binnen bedrijven dan ook een van de verplichte voorzorgsmaatregelen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan automatische blusinstallaties, zoals sprinklers, waarbij er water of mist uit het plafond komt zodra er een te hoge temperatuur of rookontwikkeling wordt gedetecteerd in een bepaalde ruimte. Sprinklers zijn vaak zeer effectief om brandhaarden snel in de kiem te smoren en ervoor te zorgen dat gebouwen bespaard blijven. Een groot nadeel bij sprinklers, is echter dat materialen zoals elektrische apparaten en computer gerelateerde hardware vaak afgeschreven kunnen worden. Voor veel bedrijven die bijvoorbeeld hun servers op locatie hebben staan is dit onacceptabel en moet dit te allen tijde voorkomen worden. Hiervoor kan er gekozen worden voor een waterloze gasblusinstallatie in een serverruimte.

Verschillende soorten gasblusinstallaties voor serverruimtes

Een gasblusinstallatie is een waterloze blusinstallatie die beginnende vuren in de kiem kan smoren zonder dat hier extra schade wordt gemaakt. Dit is natuurlijk ideaal voor in een serverruimte waar de prioriteit niet alleen ligt op het blussen, maar ook op het behoud van de aanwezige apparatuur en materialen. Er zijn een aantal verschillende blusgasinstallaties te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een serverkast waarin een gasblusinstallatie is verwerkt. Deze kasten zijn ideaal voor in een kleine serverruimte en zijn bovendien onderhoudsvrij. Een andere optie die geschikt is voor grotere serverruimtes is een object blussysteem. Dit systeem biedt de mogelijkheid om in specifieke plaatsen in de ruimte de blusinstallatie te activeren. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van stikstofgas en kan een beginnende brand al binnen 10 seconden gesmoord worden.

Royal Safety helpt je jouw hardware en data te beschermen tegen brand

Royal Safety helpt graag jouw bedrijf om ervoor te zorgen dat in het geval van een beginnende brand je serverruimte geen onnodige schade oplevert. De experts van Royal Safety komen graag bij jouw bedrijf langs om een inventarisatie te doen en een risicoanalyse te maken om vervolgens een advies op maat te presenteren met een vrijblijvende offerte. Royal Safety biedt de mogelijkheid om gecertificeerde gasblusinstallaties te installeren in de server- en computerruimtes. Voordat hieraan kan worden voldaan zal er een luchtdichtheid test gedaan worden, waarbij er gemeten wordt hoeveel lucht er in welk tempo in- en uit de ruimte kan komen. Voor een certificering moet blusgas ten minste tien minuten standhouden in een serverruimte. Door deze test van tevoren uit te voeren, worden verrassingen je bespaard en kan een ruimte eventueel eerst worden aangepast, voordat de installatie wordt geplaatst. Royal Safety voorziet naast advies op maat en de installatie ook in een onderhoudsplan, periodieke keuringen, certificering en het bijhouden van een logboek. Met de diensten van Royal Safety weet je zeker dat je jouw serverruimte en daarmee je data zo goed mogelijk beschermd hebt.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in