Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw brandblussers. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Keuring, controle & onderhoud volgens NEN 2559
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

brandblusser controle bedrijven beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandblusser controle voor bedrijven

Brandblusser onderhoud

Brandblussers zijn essentieel om beginnende branden tijdig in de kiem te smoren, of om op zijn minst de schade te beperken terwijl u wacht op de aankomst van de brandweer. Daarom is ook brandblusser onderhoud van groot belang. Stelt u zich voor dat u in geval van nood naar een brandblusser grijpt, alleen maar om er achter te komen dat deze niet meer in goede staat is.

Brandblusser onderhoud is niet alleen belangrijk, maar zelfs verplicht voor openbare gebouwen, bedrijven, et cetera. Brandblusser onderhoud kan jaarlijks of eens in de twee jaar plaatsvinden, afhankelijk van het type brandblusser en uw situatie.

Waarom is brandblusser onderhoud van belang?

U kunt zich misschien afvragen waarom brandblusser onderhoud belangrijk is, of al helemaal waarom het zelfs verplicht is. Brandblussers worden als het goed is (vrijwel) nooit gebruikt, die hangen daar maar een beetje te wezen. Wat kan er dan allemaal mis zijn?

U zult verbaasd zijn hoe vaak na verloop van tijd de gebruiksaanwijzing van een brandblusser niet goed leesbaar meer is. De gebruiksaanwijzingen zijn echter wel erg belangrijk en daarom moet hier bij een controle op gelet worden.

Er kan corrosie of vorst vormen op de binnen of buitenlaag van de cilinder van een brandblusser, wat niet goed is. Corrosie kan zowel ontstaan door factoren binnenin de brandblusser (het soort blusmiddel, de druk), als door externe factoren (luchtvochtigheid).

In openbare ruimtes gaat niet iedereen even respectvol om met de voorzieningen, zoals brandblussers. Soms kunnen brandblussers hierdoor (of om andere redenen) misplaatst worden. Ook dit zou bij brandblusser onderhoud opvallen, zodat u tijdig actie kan ondernemen.

Moet brandblusser onderhoud eens per één of twee jaar plaatsvinden?

Of brandblusser onderhoud eens in het jaar moet gebeuren, of eens in de twee jaar moet gebeuren, is een verhit debat. We zullen u eerst vertellen van de voorschriften van het bouwbesluit zijn.

Voor brandslanghaspels: geldt dat er eens in het jaar controle moet zijn, met eens in de vijf jaar een uitgebreidere controle.

Voor draagbare blussers: geldt dat er eens in de twee jaar controle moet zijn.

Voor brandslanghaspels is de regel strenger omdat er stilstaand water aanwezig is en hierin kunnen legionellabacteriën zich verspreiden. De strengere regel zou dit moeten voorkomen.

Alhoewel dus voor draagbare blussers slechts eenmaal per twee jaar verplicht is, raden wij u toch sterk aan om brandblusser onderhoud jaarlijks uit te voeren. Als u weet dat uw brandblussers allemaal in goede staat zijn, dan weet u meteen dat u volledig gereed bent voor een eventuele brand.

De onderhoudscontracten van Royal Safety

Alhoewel u bij ons terecht kunt voor al uw vragen en verzoeken zoals het uitvoeren van een eenmalige controle van uw brandblussers, bieden wij ook voordelige onderhoudscontracten aan.

Met een onderhoudscontract leveren wij niet alleen de nodige blusmiddelen, maar verzorgen wij ook volledig tijdige controle en onderhoud. Als we zien dat er iets moet gebeuren, ondernemen wij actie. Op deze manier bent u verzekerd van goedwerkende blusmiddelen zonder dat u er zelf aandacht aan hoeft te besteden.

Aarzel voor vragen vooral niet om contact op te nemen met het ervaren team van Royal Safety: wij staan immers voor u klaar.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in