Skip to the content

Brandblussers onderhoud

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw brandblussers. Het in Oostvoorne gevestigde Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Keuring, controle & onderhoud volgens NEN 2559
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

brandblusser keuren Brielle beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandblussers onderhoud

Brandblussers zijn cruciale hulpmiddelen voor de veiligheid van gebouwen en hun bewoners. Ze dienen altijd gereed te zijn voor gebruik in geval van brand. Dit is echter alleen mogelijk als deze essentiële apparaten regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden. Onderhoud aan brandblussers is een verplichting die bedrijven en huiseigenaren serieus moeten nemen.

Wet- en Regelgeving

In Nederland is de wet- en regelgeving omtrent brandveiligheid strikt. Volgens de Europese norm (NEN-EN 3-7) en de Nederlandse norm (NEN 2559) moet er minimaal één keer per jaar een periodieke controle en onderhoud plaatsvinden op alle brandblussers in gebouwen. Deze onderhoudsverplichting geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor huiseigenaren.

Het Belang van Periodiek Onderhoud

Een brandblusser is een apparaat dat onder druk staat. Het kan dus voorkomen dat door het verstrijken van de tijd of door een productiefout de brandblusser lek raakt. Als dat gebeurt, verliest het apparaat zijn bluscapaciteit. Daarnaast kan ook het blusmiddel in de loop van de tijd zijn werking verliezen. Om ervoor te zorgen dat de brandblusser altijd naar behoren functioneert, is periodiek onderhoud noodzakelijk.

Wat Houdt Onderhoud In?

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de brandblusser grondig gecontroleerd. Alle componenten van de blusser worden geïnspecteerd om te controleren of ze naar behoren functioneren. Hierbij wordt gelet op eventuele slijtage of schade aan het apparaat. Ook wordt het blusmiddel gecontroleerd om te zien of het nog effectief is. Als er problemen worden geconstateerd, kunnen deze tijdens de onderhoudsbeurt worden verholpen.

Consequenties van Onvoldoende Onderhoud

Het niet uitvoeren van het benodigde onderhoud aan brandblussers kan ernstige gevolgen hebben. In het ergste geval kan een brandblusser die niet goed functioneert, falen op het moment dat het nodig is. Dit kan leiden tot meer schade en mogelijk zelfs levensbedreigende situaties. Daarnaast kan het niet nakomen van de onderhoudsverplichting leiden tot juridische consequenties, zoals boetes en mogelijke aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door brand.

Conclusie

De noodzaak van regelmatig onderhoud aan brandblussers mag niet worden onderschat. Het onderhoud waarborgt de functionaliteit van deze cruciale veiligheidsapparaten en voldoet aan de wettelijke eisen. Ongeacht of u een bedrijfseigenaar of huiseigenaar bent, het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de brandblussers in uw pand regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in