Skip to the content

Waarborg uw bedrijfscontinuïteit

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor brandveiligheid. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Brandvertragend impregneren hout, riet, gordijnen, meubels, matras, plastic, textiel, wol en meer.
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

brandvertragend impregneren beoordelingen


Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandvertragend impregneren

Brandvertragend impregneren

Wat is brandvertragend impregneren?

Impregneren is het doordringen van een materiaal met een andere stof. Het is een techniek die wordt gebruikt om materialen resistent te maken tegen bepaalde invloeden. Denk bijvoorbeeld aan materialen waterbestendig of waterafstotend te maken. Door materialen te impregneren met een brandvertragend middel zorgt u ervoor dat de materialen waarvan uw kantoormeubels gemaakt zijn (bijvoorbeeld uw gordijnen of uw spreekkamer) minder snel vlam vatten.

Waarom brandvertragend impregneren?

Door kantoorinventaris, maar bijvoorbeeld ook planten, de meubelen in de receptieruimte en uw vitrage brandvertragend te impregneren voorkomt u niet dat uw spullen ooit vlam vatten, maar u zorgt er wel voor dat het langer duurt voordat uw spullen vlam vatten. Hiermee verschaft u zich in geval van brand wellicht voldoende tijd om uzelf en/of uw collegae in veiligheid te brengen.

Veel mensen impregneren hun eigendommen op dit moment enkel met brandvertragende middelen omdat dit in sommige gevallen verplicht is gesteld door de verzekering, gemeente of brandweer.
​Het is echter aan te raden om uw eigendommen in uw kantoor of bedrijf brandvertragend te impregneren voor uw eigen veiligheid. Hebt u een advies van de brandweer, een aanwijzing van uw gemeente of een indicatie van uw verzekeraar ontvangen met betrekking tot brandvertragend impregneren en u weet niet precies wat er moet gebeuren? Neem contact met ons op en wij gaan direct voor u aan de slag! Wij nemen contact op met de instantie die u gesproken heeft en wij achterhalen direct wat er moet gebeuren. ​Na de werkzaamheden van Royal Safety ontvangt u van ons een erkent Certificaat van behandeling.

Onze brandvertragende producten zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen in openbare gelegenheden. U kunt bijvoorbeeld denken aan het brandvertragend impregneren van gordijnen en vloerbedekking van hotelkamers, maar ook aan kunststof planten en kleden van cafés of restaurants. Niet alleen hotels en restaurants maken gebruik van onze producten. Ook veel gemeentelijke instanties of bedrijven met een verhoogd risico op brand laten delen van hun gebouw / bedrijf behandelen met onze brandvertragende producten. 

Niettemin is het ook als kleinere ondernemer verstandig om uw spullen te laten impregneren. In sommige gevallen kan de brandweer dit eisen uw gebruikersvergunning, maar preventieve brandvertraging is natuurlijk allereerst een overweging vanuit veiligheidsoogpunt. Wij komen graag eens bij u op kantoor inventariseren welke mogelijke brandrisico’s we kunnen verminderen.  
Wij verkopen speciaal voor de feestdagen een brandvertragend impregneermiddel die toegepast kan worden op kerstbomen en kerststukjes omdat de feestdagen, tijdelijk, het risico op brand in uw pand verhogen. U kunt dit impregneermiddel eenvoudig zelf aanbrengen, maar wij nemen deze zorg even graag uit uw handen. Producten zoals een (nep)kerstboom of kerststukjes met plastic-elementen zijn zo brand gevaarlijk dat ze beter geïmpregneerd kunnen worden om te voorkomen dat de vlam overdracht krijgt. Brand wordt door impregneren niet voorkomen, maar het vertraagd wel het brandproces, wat betekent dat u extra tijd heeft om actie te ondernemen. Deze seconden kunnen van levensbelang zijn.

​Onze werkwijze tijdens het brandvertragend impregneren

U kunt er voor kiezen om zelf brandvertragend te impregneren of u kunt het werk aan ons uitbesteden. U heeft wellicht niet de juiste kennis of de tijd om zelf uw kantoormeubilair te impregneren. In deze gevallen kunt u de werkzaamheden met een gerust hart aan ons uitbesteden. ​De meeste producten die wij brandvertragend impregneren kunnen we op locatie behandelen, maar als dit niet mogelijk is doen wij het ook op onze eigen locatie.

Wat zijn de voordelen van brandvertragend impregneren?

  • Vertraagt brandvorming binnen uw bedrijf
  • U heeft zodoende meer tijd om uzelf en uw collega in veiligheid te brengen
  • U voldoet aan de aanwijzing of eis van uw gemeente, brandweer of verzekeraar
  • U voldoet aan de hoogste mate van brandveilig ondernemen

​Wij kunnen bijna alles brandvertragend impregneren 

Bijna alles is brandvertragend te impregneren. Voor bijna elk soort product stof of materiaal hebben wij een impregneermiddel. Dit is vanuit een veiligheidsoogpunt natuurlijk een erg belangrijke constatering. Brandvertragend impregneren kan gedaan worden bij vele verschillende materialen. Enkele van deze materialen zijn hout, riet, stro en zachtboard plafonds maar ook voor natuurlijke vezels zoals textiel & decoratiemateriaal karton, papier en stoffen (onder andere: jutte, linnen, katoen) maar we hebben ook een impregneermiddel speciaal voor kunst en mengvezels, welke weer de volgende stoffen brandvertragend maken: polyester, polyamide en viscose. Waaronder bijvoorbeeld: Woning textiel, Tapijten, Vlaggen, Kleding. 

Mocht u vragen hebben of advies nodig hebben over het zelf impregneren kunt u altijd contact met ons op nemen!

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

5 sterren - gebaseerd op 11 reviews op Google.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in