Skip to the content

Brandwacht huren

Verbeter jouw brandpreventie met de brandwacht van Royal Safety

Als ondernemer, bedrijfseigenaar of manager is het belangrijk dat je de veiligheid van jouw bedrijf, de locatie en de medewerkers waarborgt. Brandpreventie vormt hierin een belangrijk onderdeel. Naast de fysieke voorzorgsmaatregelen die je dient te nemen, middels het volgen van het bouwbesluit, periodieke inspecties en eventueel andere maatregelen, is er ook de mogelijkheid om een brandwacht in te huren. Vooral wanneer er voor de brandpreventie van jouw onderneming specifieke eisen gesteld worden vanwege bijvoorbeeld materialen waarmee gewerkt wordt of de aard van de industrie, is Royal Safety het adres bij uitstek om jou te helpen met een brandwacht. De brandwacht ziet erop toe dat de brandpreventie maatregelen altijd worden nageleefd en risico’s worden uitgesloten. In het geval van calamiteiten kan de brandwacht van Royal Safety het verschil maken tussen leven en dood! De brandwacht die door Royal Safety wordt gefaciliteerd is van een zeer hoog niveau en het team bestaat uit louter professionele experts en gecertificeerde brandwachters.

Certificering o.a. zijn:

- ISO-9001
- VCA

In welke situaties heb je een brandwacht nodig?

In bepaalde bedrijven en industrieën is er een verhoogd risico op brand. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan productiebedrijven waarin er met vuur of hete machines gewerkt wordt, zoals bijvoorbeeld lasapparaten of chemiebedrijven waarbij er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt. In veel gevallen vraagt ook een verzekering in deze gevallen om de aanwezigheid van een brandwacht om het risico op calamiteiten te verkleinen. Tijdens evenementen en grootschalige feesten, zoals concerten en festivals wordt bij het vergeven van de vergunning door de lokale overheid ook vaak verwacht en als eis gesteld dat er een brandwacht aanwezig is, omdat deze locaties vaak niet automatisch bestand zijn tegen dusdanig grote groepen mensen. In bedrijven waar ook ’s nachts mensen aanwezig zijn en waar kwetsbare groepen mensen verblijven is een brandwacht essentieel. In deze gevallen gaat dit om organisaties en bedrijven in bijvoorbeeld de zorg, maar ook hotels en zelfs luchthavens hebben een brandwacht nodig.

Het maakt niet uit voor welke industrie of bedrijfstak jij een brandwacht zoekt, bij deze wat voorbeelden van locaties waar onze brandwachten ingezet kunnen worden:

- Scheepswerven
- Haven en industrie (o.a. de Botlek, Europoort Rotterdam)
- (Petro)chemische bedrijven
- Bouwplaats
- Luchthavens (Schiphol)
- Theaters
- Winkelcentra
- Bedrijfspanden (kantoren)
- Zorginstellingen (ziekenhuizen)
- Hotels
- School en universiteit
- Op het water

Maar denk ook aan de volgende toepassingen:

- Onderhoud van brand- en/of blusinstallatie (Sprinkler BMC onderhoud)
- Uitval BMI
- Offshore werkzaamheden
- Verbouwingswerkzaamheden in pand
- Bouwkundige aanwijzing
- Heetwerkzaamheden zoals lassen, branden en slijpen
- Evenementen (Partij, feest of concert)
- Dakdekken (en andere dakwerkzaamheden)
- Extra aanvulling eigen bedrijfsbrandweer of publieksbrandweer

Royal Safety biedt jou de professionele service die de kans op brand verkleint en die levens kan redden!

Verschillende soorten brandwachten

Binnen de service van brandwachten van Royal Safety is er onderscheid te maken tussen verschillende soorten brandwachten. Industriële brandwacht is een type brandwacht, waarvoor een specifieke opleiding genoten wordt die gericht is op petrochemie, zware industrie en de brandpreventie in deze sectoren, waarin met hete en brandgevaarlijke materialen wordt gewerkt. Dit type brandwacht wordt ook wel aangeduid als heetwerkwacht, omdat als het goed is de brandwacht idealiter niet werkt met brand zelf, maar met het voorkomen hiervan. Je kunt hierbij denken aan preventief toezicht en het doen van verschillende metingen, zoals bijvoorbeeld gasmetingen. De repressieve brandwachten richten zich niet op de brandpreventie, maar op de daadwerkelijke bestrijding van een brand. De repressieve brandwachten van Royal Safety hebben een opleiding genoten in het brandweerkorps en zijn dus ook in staat om aan te sluiten bij dit korps wanneer er een brand uitbreekt.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in