Skip to the content

Waarborg uw bedrijfscontinuïteit

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor brandveiligheid. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Brandwerend afdichten en doorvoeren
 • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

brandwerend doorvoeren beoordelingen


Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Brandwerende doorvoeringen voor bedrijven

Met een doorvoering bedoelen we de ruimte-overschrijdende elementen van een ruimte. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Het zijn bijvoorbeeld de behuizingen voor uw elektriciteits- of netwerkkabels die door muren heen lopen of de verwarmingsbuizen die door het plafond en de vloer van een kantoorunit lopen, het zijn de ventilatiekanalen in uw kantoorgebouw. Deze doorvoeringen zijn de zwakke plekken van een ruimte op het moment dat deze ruimte brandveilig gemaakt wordt. Iedere ruimte in uw bedrijf of kantoor wordt een compartiment genoemd. Ieder compartiment is een op zichzelf staand gebied binnen het gebouw dat brandveilig gemaakt is. Een compartiment is de optelsom van brandwerende wanden, brandwerende plafonds, brandwerende deuren en brandwerende glasconstructies. Echter, zoals we hierboven beschrijven blijven niet alle doorvoeringen binnen een compartiment. De ruimte waar de doorvoering door de muur of het plafond of de vloer loopt noemen we sparingen. Deze sparingen zijn de achilleshiel van uw brandveiligheid want u kunt uw bedrijf nog zo goed brandveilig proberen te maken, als deze sparingen vergeten worden hebben de vlammen vrij spel.

Het aanbrengen van brandwerende doorvoeringen en afdichtingen van deze sparingen is een belangrijk onderwerp in het brandveilig maken van het pand. Dit omdat het de doorloopschade door brand flink kan beperken omdat de brand zich minder snel verspreid als een compartiment daadwerkelijk volledig ‘brand-proof’ gemaakt is. Het loont zich niet de moeite van het plaatsen van brandwerende muren, plafonds, et cetera als de sparingen en de doorvoeringen niet meegenomen worden in het brandpreventieplan. ​Aan compartimenten worden eisen gesteld. De brand mag binnen een gestelde tijdsduur niet buiten het brandcompartiment treden en verder uitbreiden. Dit kan alleen als ook de doorvoeringen en sparingen brandwerend gemaakt zijn.

​Wat kunnen wij brandwerend afdichten en doorvoeren?

 • ​​Voegafdichting: het brandwerend afdichten van voegen en naden.
 • Doorvoeren metalen buizen/kabelgoten/kabels
 • Doorvoeren kunststof
 • Doorvoeren wandcontactdozen

​​Wettelijke eisen brandwerende doorvoeringen

​Het bouwbesluit stelt eisen aan de weerstand tegen branddoorslag tussen brandcompartimenten. Goede brandwerende scheidingen houden de brand beheersbaar en hierdoor kan de brandweer de brand beter blussen. ​Brandcompartimenten worden doorboord met vele technische installaties zoals leidingen en buizen van sanitair en verwarming, kanalen van het ventilatiesysteem, elektra en datakabels. Doorvoeringen en hun sparingen zijn een bedreiging voor de brandwerendheid en moeten beveiligd worden tegen branddoorslag. ​Binnen het bouwbesluit maakt men onderscheid tussen 30 minuten 'weerstand tegen branddoorslag' en 60 minuten 'weerstand tegen branddoorslag'. De brandwerendheid is vastgelegd in de vergunningstekeningen en de brandweer kan hierop controleren.

Wat zijn de voordelen van brandwerende doorvoeringen?

 • U voldoet aan de eisen van het wettelijke bouwbesluit
 • U weet zeker dat u alle brandwerende maatregelen binnen uw kantoorgebouw neemt
 • U gooit geen geld weg door enkel losse brandwerende onderdelen te plaatsen

Als u meer informatie wilt ontvangen betreffende het controleren van en het onderhoud plegen of aanleggen van brandwerende afdichtingen dan geven wij u graag vrijblijvend advies. ​Dit doen wij per e-mail of telefonisch, maar het behoort ook tot de mogelijkheden dat één van onze blus- en stijgleiding specialisten uw specifieke situatie komt inventariseren bij u op locatie om vrijblijvend het juiste advies op maat te kunnen bieden.

Royal Safety voldoet aan alle certificeringen en werkt alleen met gecertificeerd personeel. Wij ontzorgen u graag op het gebied van brandveiligheidsvraagstukken.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in