Skip to the content

Waarborg uw bedrijfscontinuïteit

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor uw droge blusleidingen. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Controle & Onderhoud
 • Aanleggen & Reparatie
 • Persen/Beproeven
 • Flow meting, debiet / opbrengstmeting
 • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
 • Inspectierapport droge blusleiding
 • Conform NEN 1594

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

droge blusleiding onderhoud beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Controle en Onderhoud Droge blusleidingen

Droge blusleiding

Wat is een droge blusleiding?


Droge blusleidingen laten aanleggen, controleren of onderhouden bij Royal Safety behoort dat tot de dagelijkse werkzaamheden. Een droge blusleiding is een kunststof of verzinkte stalen pijp die op elke etage van een hoog gebouw een koppeling heeft waaraan de brandweer een brandweerslang kan bevestigen aan op de begane grond ook een koppeling (de voeding) heeft waarop de waterbron aangesloten kan worden. Droge blusleidingen worden niet als de dagelijkse werkzaamheden in bijvoorbeeld een groot of hoog/diep gebouw gebruikt. Er zit dan ook geen water in de leiding. Daarom wordt een dergelijke blusleiding ‘droog’ genoemd. Er zit geen waterreservoir of watervoorraad in die gebruikt kan worden als er onverhoopt en onverwacht een brandhaard uitbreekt. Dan heb je, tot het moment dat de brandweer arriveert, niets aan een droge blusleiding.

Waarvoor worden droge blusleidingen gebruikt?


Op het moment dat de brandweer wél gearriveerd is, zorgt een droge blusleiding of een droge stijgleiding ervoor dat de brandweermannen heel effectief hun werk kunnen doen en zich kunnen concentreren in het snel onder controle krijgen van de woedende brand. Ze hoeven immers niet eerst kun slangen uit te rollen en vervolgens, vele meters slang achter zich aantrekkend, naar de juiste etage te klimmen. Ze kunnen effectief kun slangen mee nemen naar de verdieping waar de brand woedt, hun slangen aansluiten op de blusleiding en het vuur bestrijden.

In grote en hoge gebouwen zijn droge blusleidingen/droge stijgleidingen verplicht als blusvoorziening voor de brandweer. Dit helpt de brandweer bij brand en kan grotere schade voorkomen. ​Ook moeilijk te bereiken gebouwen voor de brandweer zijn verplicht om droge blusleidingen te hebben.

​Controle en onderhoud droge blusleidingen

​Royal Safety verzorgt de controle en het onderhoud aan de droge blusleidingen voornamelijk voor bedrijven en vve.
​De controle wordt 1 keer per jaar uitgevoerd door onze gecertificeerde onderhoudsmonteurs.
​Hierbij worden de droge blusleidingen gecontroleerd op de goede werking.

​Ook verzorgen wij het afpersen van de droge blusleidingen wat 1 keer per 5 jaar moet gebeuren. Dit onderhoud dient men dus sowieso eens in de 5 jaar te herhalen. Hierbij worden de leidingen geheel gevuld met water en op druk gezet, de druk moet constant blijven gedurende 5 minuten. Het onderhoud van de droge blusleidingen valt onder NEN 1594. Deze NEN norm geeft de prestatie eisen voor droge blusleidingen.

 • Jaarlijkse controle
 • 5 jaarlijks beproeven/persen
 • Reparatie
 • Montage
 • Digitale rapportage inclusief certificaat
 • Pers rapport met exemplaar voor de brandweer
 • Conform wet en regelgeving NEN1594

 

​Voorschriften droge blusleidingen

 • ​Een gebouw hoger dan 20 meter moet droge blusleidingen hebben.
 • Een te installeren droge blusleiding voldoet aan NEN 1594.
 • De inrichting van een bestaande droge blusleiding voldoet aan NEN 1594 voor: de drukbestendigheid, de onbrandbaarheid van het materiaal van de leiding, de soorten koppelingen, de aanduiding van de brandslangaansluitingen, de aanduiding van de voedingsaansluitingen.


Als u meer informatie wilt ontvangen betreffende het controleren en het onderhoud plegen van droge blusleidingen dan geven wij u graag vrijblijvend advies. ​Dit doen wij per e-mail of telefonisch, maar het behoort ook tot de mogelijkheden dat één van onze blus- en stijgleiding specialisten uw specifieke situatie komt inventariseren bij u op locatie om vrijblijvend het juiste advies op maat te kunnen bieden. Ook kunnen wij u van dienst zijn voor het installeren/monteren en aanleggen van de droge blusleiding.

Bekijk onze video

Royal Safety was bij RTL-Z. Bekijk hieronder de uitzending.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in