Skip to the content

Voorkom dat een brand uw onderneming buiten spel zet

Als eigenaar of beheerder bent u verantwoordelijk voor uw droge blusleidingen. Royal Safety ontzorgt u graag. Wij kunnen onder andere de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

  • Flow metingen / debiet / opbrengstmeting van de droge blusleidingen
  • Controle & Onderhoud
  • Aanleggen & Reparatie
  • Afpersen, testen of beproeven
  • Certificering (voor overheid én verzekeringsmaatschappijen)
  • Conform NEN 1594

Boven alles staat de klantentevredenheid, zie onze Google reviews:

droge blusleiding afpersen beoordelingen

Meer weten?

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in

Flow meting van de droge blusleidingen door vakmensen

Naast het controleren en afpersen van droge blusleidingen, is het ook ten zeerste aan te bevelen, om bij een controle, direct een flowmeting uit te voeren. Een flowmeting, ook wel een debiet /opbrengstmeting genoemd, dient om de wateropbrengst van een droge blusleiding vast te stellen. Een flowmeting vindt doorgaans plaats na het afpersen (de druk test). Een belangrijk aandachtspunt is of de hoeveelheid water die de droge blusleiding kan leveren (de capaciteit) voldoet aan de
hoeveelheid die in de omgevingsvergunning gespecificeerd is.

De flowmeters die Royal Safety inzet geven een uiterst accuraat inzicht in de huidige capaciteit van de droge blusleidingen.
Ook op overige hydranten (brandkranen) en monitoren (waterkanonnen) kunnen wij voor u een flowmeting verrichten om te kunnen vaststellen of uw brandwaternet genoeg capaciteit kent t.o.v. de plaatselijke reglementen.

Na afloop van de opbrengstmeting ontvangt u van Royal Safety een erkend certificaat met alle benodigde gegevens. Flowmetingen op uw droge blusleiding en overige hydranten kan Royal Safety jaarlijks voor u uitvoeren, zonder omkijken.

De noodzaak van flowmetingen

In de polisvoorwaarden van verzekeringen staat doorgaans voorgeschreven dat om de zoveel tijd de capaciteit van uw droge blusleiding gemeten moet worden. Daarbij vermeld tevens de Arbowet dat u uw droge blusleidingen geregeld op een adequate werking moet controleren (artikel 7.4a).

Voorbeeld beschrijving proces flowmeting

Om u een beter beeld te geven wat er zoal komt kijken bij een debiet meting zullen we een voorbeeld beschrijving delen van een flow meting recent uitgevoerd door Royal Safety: nadat de druktest uitgevoerd is, zal meteen de flowmeting uitgevoerd worden. Aan de twee bovenste brandslangaansluitingen worden brandslangen gekoppeld die door het trappenhuis naar de begane grond lopen. Daar zal het water naar buiten gevoerd worden. Er moet een flow van minimaal 36 m3/uur bij een druk van 5 bar gemeten worden conform NEN 1594. De doorstroming wordt in flowmeter gemeten en de druk op de bovenste twee verdiepingen daar waar de brandslangen aangesloten zijn op droge stijgleiding. Indien de doorstroming bereikt is zal deze gedurende 1 of 2 minuten gemeten worden. E.e.a. is afhankelijk van de hoeveelheid water die over het terrein zal lopen.

Als alle testen gereed zijn worden deze geleegd bij de stijgleidingen buiten het pand zodat al het water op het terrein geloosd wordt. Hierbij wordt getracht om het water naar een straatkolk te brengen zodat er zo min mogelijk (water) overlast is.

Kernwaarden

  • Al uw veiligheid onder 1 dak
  • Gecertificeerd personeel
  • Volgens alle wetten en eisen
  • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in