Skip to the content

Gebouwencontrole brandveiligheid

Hebt u geen idee of uw Bedrijfspand of het pand wat u huurt wel brandveilig is en aan de eisen voldoet? Hebt u wel iets op orde betreffende brandveiligheid? Zijn er blusmiddelen en noodverlichting aanwezig? Weet u of deze nog goed werken en periodiek onderhouden zijn?

Deze vragen mogen om met een gerust hart te kunnen ondernemen eigenlijk niet onbeantwoord blijven. Het is voor de veiligheid van uw medewerkers, uzelf en wellicht uw klanten van belang dat u weet dat uw brandpreventie protocollen nog kloppen, dat uw brandbestrijdingsmiddelen klaar voor gebruik zijn en dat vluchtroutes en nooduitgangen duidelijk staan aangegeven en dat er geen paden geblokkeerd zijn. Uw pand is in de loop der tijd misschien aangepast of verbouwd. Wellicht zijn er installaties aangepast. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat U niet meer voldoet aan de huidige brandveiligheid-eisen en dat uw brandprotocollen wellicht niet meer up to date zijn.  ​

De adviseurs van Royal Safety weten precies waar ze op moeten letten tijdens een gebouwencontrole en wat er aanwezig moet zijn volgens wetten en eisen brandveiligheid.

Hoe werkt een gebouwencontrole brandveiligheid?

We maken een ronde door het gebouw en kijken hoe het pand is ingericht, we letten op de aantal ruimtes in het pand en hoeveel vierkante meters de ruimtes zijn en wat de brandrisico's zijn. Op basis daarvan kunnen wij tijdens de gebouwencontrole inschatten hoeveel blusmiddelen er aanwezig moeten zijn en wat eventueel andere voorbereidingen op het gebied van brandveiligheid moeten zijn.

Brandblussers en Brandslang haspels vallen onder blusmiddelen en zijn ook de meest voorkomende blusmiddelen. Als er al blusmiddelen op de locatie aanwezig zijn, letten wij erop of deze op de goede plek hangen of staan en of deze goed onderhouden zijn. Wij komen vaak tegen dat er brandblussers en brandslang haspels hangen die niet elk jaar onderhouden worden. Het is zeer belangrijk om deze controles uit te laten alleen dan weet u zeker dat uw blusmiddelen ook werken bij geval van nood. ​Ook verzekeringstechnisch is dit erg belangrijk om te laten doen, daar leest u meer over onder de rubriek Wet & regelgeving.

Brandveilig gebouw controle

Welke voordelen biedt een gebouwencontrole door Royal Safety?

 • Tijdens de gebouwencontrole beoordelen wij de blusmiddelen. Door onze expertise kunnen wij u ter plekke informeren wat de status van de blusmiddelen is.
 • Wij beoordelen of er vluchtwegen aanwezig zijn en of deze goed aangegeven staan
 • Wij controleren of er noodverlichting aanwezig is en of deze nog goed werkt
 • Wij kunnen door onze specialistische kennis brandmelders snel en efficiënt testen
 • Als alles bekeken en gecheckt is maken wij een overzicht van wat er wel en niet in orde is en wat er eventueel beter kan. Dit rapport leveren wij bij u aan. Dan weet u precies wat er nog gebeuren moet om uw pand totaal brandveilig te maken.

  U heeft zelf de keuze om te kiezen wie deze werkzaamheden gaat uitvoeren. Royal Safety is gespecialiseerd in deze werkzaamheden en wij doen dit graag voor u. De werkzaamheden worden uitgevoerd door gecertificeerde monteurs en adviseurs van Royal Safety.

Kernwaarden

 • Al uw veiligheid onder 1 dak
 • Gecertificeerd personeel
 • Volgens alle wetten en eisen
 • Royal Safety is een erkend onderhoudsbedrijf dat kunt u herkennen aan onderstaande merken
CCV REOB
CIBV
Erkend leerbedrijf
RTL-Z

Ervaringen van voorgaande klanten kan men hier vernemen:

Royal Safety Brandbeveiliging beoordelingen

Bouwbesluit (NEN-normen)

Recentelijk zijn er een groot aantal wijzigingen aangebracht in het Bouwbesluit (NEN-normen). We zijn momenteel bezig alle informatie op deze website naar gelang te updaten. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Royal Safety

Dalweg 24 · 3233 KK Oostvoorne
info@royalsafety.nl · www.royalsafety.nl

Telefoon

Bel ons voor meer informatie:
010 - 268 19 27

E-mail

Stuur ons een e-mail:
info@royalsafety.nl

Royal Safety bus

Het veld 'Voornaam' is verplicht
Het veld 'Achternaam' is verplicht
Vul aub. een geldig e-mailadres in